MSAB söker bolagsjurist

Rekryterare
MSAB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 juli 2018
Stängs
den 16 augusti 2018
Kontakta
Anousheh Abuhamzeh
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning:
Som bolagsjurist på MSAB kommer du att arbeta aktivt i den operativa verksamheten. Du kommer ha en bred roll där du förväntas arbeta nära affären med allehanda juridisk rådgivning både i det svenska bolaget men även för koncernens utländska dotterbolag. Du är samordnare för alla juridiska ärenden och sköter också kontakten med bolagets externa juridiska rådgivare när behov av detta uppstår (för närvarande en i USA och en i Sverige).  Organisatoriskt ingår du ingår i bolagets finansavdelning och rapporterar till CFO, men har i det löpande arbetet direktkontakt med de olika linjecheferna.

Du arbetar självständigt med god initiativförmåga och har förmåga att identifiera och fokusera på de materiella frågeställningarna. Du kommer att agera rådgivare till verksamheten i de olika funktionerna, vilket innebär att du aktivt tillser att du blir en integrerad del i affärsprocesserna.

Då tjänsten är nyinrättad är möjligheten att påverka och utforma din egen arbetssituation god för rätt person.

I denna roll kommer du att arbeta med följande frågeställningar;

  • Ägarskap för bolagets ´terms and conditions´ gentemot kunder
  • Bistå i upprättande/genomgång av avtal med partners, återförsäljare, kunder och leverantörer    
  • Ägarskap och administration av koncernens samtliga ingångna avtal
  • Övervaka befintliga patent och hantera nya ansökningar samt övrig immaterialrätt  
  • Övervaka och hantera exportrestriktioner angivna av ISP    
  • Tillse efterlevnad av dataskyddsförordningen (GDPR)
  •  Första instans för hantering av arbetsrättsliga frågor      
  • Samordnare av eventeulla tvister
  • Övriga bolagsrättsliga frågor såsom att bistå med handlingar till årsstäman samt säkerställa att samtliga dotterbolag i koncernen uppfyller lokala legala krav

Vem är du?
Vi söker dig som har minst fem års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag, med erfarenhet av att arbeta med för tjänsten aktuella frågeställningar. Som person är du engagerad, tydlig, noggrann, resultatfokuserad och van att ta egna initiativ för att driva projekt och förbättringar. Du måste vara bekväm med att prioritera och att kunna ta beslut. Rollen kräver att du inspireras av ansvar, samt att du är serviceinriktad och drivs av att utveckla andra på ett coachande och pedagogiskt sätt. Ett krav är att du obehindrat skriver och talar engelska då tjänsten innebär regelbundna internationella kontakter.

Du erbjuds:
Du erbjuds en fartfylld och utvecklande tjänst på ett framstående bolag med drivna och härliga kollegor!

Vi sitter i fina lokaler på Södermalm i Stockholm.

I denna rekryterings samarbetar MSAB med Jurek Rekrytering & Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på anousheh@jurek.se, alternativt telefonnummer 0766-33 14 42. Urvalet sker löpande, välkommen med din ansökan via www.jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42

Om verksamheten
MSAB, är marknadsledande inom Digital kriminalteknik (Mobile Forensics) där man arbetar med att få fram information som används för bevissäkring från mobiltelefoner, satellittelefoner och PDAs. MSAB bedriver produktutveckling, produktion, marknadsföring och försäljning av lösningar inom området.

Kunderna finns över hela världen och utgörs av Polis, Underrättelsetjänst, Tull och Försvar. Bolaget är globalt representerat och har egen personal i Sverige, Tyskland, Frankrike, USA, England och Brasilien, Kina, Ryssland, Australien och Canada.

MSAB grundades 1984 är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan 1999. Bolaget har flera gånger utsetts till Gasellföretag och listas på Sweden Technology Fast 50 samt EMEATechnology Fast 500. MSAB har 150 anställda varav ett 110-tal medarbetare på huvudkontoret i Stockholm.