Senior Redovisningsspecialist till BMW

Rekryterare
BMW Group Northern Europé
Plats
Sollentuna
Annonserat
den 3 juli 2018
Stängs
den 17 augusti 2018
Kontakta
Mari Jehrlander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en Senior Redovisningsspecialist till en av världens mest framgångsrika tillverkare av bilar och motorcyklar - BMW Group. BMW Group är med deras tre varumärken BMW, MINI och Rolls-Royce, världens ledande premiumtillverkare av bilar och motorcyklar samt erbjuder finansiella och mobila premiumtjänster.

Framgången för BMW Group har alltid baserats på långsiktigt tänkande och ansvarsfulla beslut. Företaget har därför etablerat en ekologisk och social hållbarhet genom hela varukedjan, omfattande produktansvar och ett tydligt åtagande att spara resurser som en integrerad del av strategin.

Alla som jobbar inom BMW Group är stolta att leverera bilar och kundupplevelser med högsta kvalitet. Deras kunder över hela världen är stolta bilägare. Vill du också vara stolt? Dela med dig av din passion för ekonomi.

Som Senior Redovisningsspecialist ansvarar du för redovisningen för det svenska bolaget. Rollen rapporterar till Redovisningschefen och är placerad på kontoret i Sollentuna.

Arbetsuppgifter:

  • Avstämningar
  • Månadsbokslut
  • Moms- och skattedeklaration
  • Rapportering legalt och till moderbolaget i Tyskland
  • Årsbokslut och årsredovisning
  • Uppföljning och analys
  • Rapportering instrastat
  • Likviditetsplanering
  • Analys av kreditrisker
  • Stötta organisationen med underlag och ad hoc analyser

Om dig
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi, erfarenhet av IFRS och minst åtta års arbetslivserfarenhet. Du har arbetat i SAP eller ett liknande affärssystem och har mycket bra kunskaper i Excel. BMW jobbar i ett helintegrerat system så det är stor fördel om du har ett intresse för hur processer hanteras i affärssystemet. Du arbetar obehindrat med svenska och engelska som arbetsspråk.

För att lyckas i rollen behöver du ta stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är serviceorienterad, anpassningsbar och är van att arbeta självständigt och hitta svaren på de frågor du får. Du motiveras av att få ta ett stort eget ansvar och bidra med din kunskap till teamet.

Viktigt för tjänsten är

- tidigare erfarenhet av kvalificerad redovisning

- analytisk och kommunikativ förmåga

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Tjänsten är placerad på BMW Groups nordiska huvudkontor i Silverdal/Sollentuna. Lokalerna är moderna och innehåller bland annat en lunchrestaurang och gym med träningspass. Som BMW anställd får alla möjligheten att köra sin egen BMW eller MINI till förmånliga villkor.

Om ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar BMW med Jurek Rekrytering och Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mari Jehrlander, mari.jehrlander@jurek.se alternativt 0736-12 05 55. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Tjänsten ska tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker därför löpande under ansökningstiden.

Ingen kör BMW av en slump. Det är ett medvetet val, ofta ett resultat av en dröm. Inte heller finns det någon som jobbar för BMW av en händelse. Vill du jobba hos oss? Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett personligt brev.

Område:
Sollentuna
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Mari Jehrlander

Om oss
BMW Group Northern Europé koordinerar och ger stöd åt verksamheterna i de olika nordiska nationella säljbolagen, liksom åt auktoriserade BMW- och MINI-återförsäljare i Norden och Baltikum. I Norden har BMW Group ca 250 anställda och 160 auktoriserade återförsäljare och verkstäder. Under 2017 såldes mer än 50 000 BMW, 5 800 BMWi, 5 600 MINI samt ca 2 700 motorcyklar i de nordiska marknaderna. BMW Northern Europe AB blev 2017 certifierade som ett Great Place to Work företag. För mer information om BMW besök deras websida www.bmwgroup.co