Kommunikativ Redovisningsekonom till Greenfood i Helsingborg

Rekryterare
Greenfood
Plats
Helsingborg
Annonserat
den 4 juli 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Kontakta
Caroline Ruscic
Kategori
Redovisning
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kommunikativ Redovisningsekonom till Greenfood i HelsingborgHar du en positiv framtoning, har lätt för att inge förtroende och en väl utvecklad kommunikativ sida? Ser du lösningar istället för problem och har en naturlig fallenhet för att ge service och dela med dig av din kunskap och kompetens? Är det möjligen också så att du är intresserad av affärssystem och IT? Är svaret ja på dessa frågor vill vi komma i kontakt med dig snarast då Du kan vara den nya medarbetaren till ekonomiteamet på Greenfood i Helsingborg!  

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Den största delen av din roll består av redovisning och spänner över hela ekonomiprocessen, från hantering av reskontror till årsredovisning. Du ingår ett team på ekonomiavdelningen där egenskaper som god samarbetsförmåga, ansvarstagande och självgående är viktiga komponenter.

Dina arbetsuppgifter innefattar alltifrån reskontrahantering, löpande redovisning, betalningar, moms och skattedeklarationer, månadsavstämningar, årsbokslut och delaktighet i årsredovisning. Du är en kompetent och engagerad redovisare som är trygg och självgående i din roll.

Den andra delen av rollen innebär att vara superuser för affärssystemet NAV gällande finance-modulen. Affärssystemet är precis i implementeringsfasen och din roll är viktig som brygga mellan olika avdelningar och processer, samt att driva förbättringar och vara behjälplig vid utrullningen till andra bolag och länder. I denna del av rollen är egenskaper som positiv, nyfiken, kommunikativ och lösningsorienterad centrala.

Du erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete i ett företag där beroendet av den enskilda medarbetarens kunskap och erfarenhet är stort. Arbetsmiljön präglas av entreprenörsanda med en trivsam och öppen atmosfär. För rätt person erbjuds goda möjligheter att påverka såväl utformningen som utvecklingen av rollen och det finns stora möjligheter att avancera inom koncernen om intresse för det finns på längre sikt.

Din bakgrund och erfarenhet
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom redovisning och har en god erfarenhet och stort intresse för redovisning. För att lättare komma in i rollen ser vi gärna att du har vana att arbeta i ett större affärssystem samt har goda kunskaper i Excel. Erfarenhet från NAV är meriterande. Det är överlag viktigt att du har en god IT-mognad och ett intresse av frågor relaterade till affärssystem och hur de kan användas på bästa sätt samt har goda kunskaper i engelska.

Personlighet
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas och trivas i rollen är förmågan att kunna inspirera medarbetare samt anta utmaningar och problem med en positiv och engagerad attityd väldigt central. Som person är du noggrann, strukturerad och trygg i din roll vilket innebär att du har förmåga att stödja såväl som utmana dina kollegor.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Greenfood med SJR in Sweden AB. Är detta din nästa utmaning ser vi gärna att du ansöker snarast då vi arbetar med löpande urval. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Jerleke 040 – 665 51 03. Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Vi fullkomligen älskar hälsosam mat. Att göra den godare, enklare, bättre och mer tillgänglig.

Passionen har gjort oss på Greenfood till en av Nordens ledande livsmedelskoncerner inom hälsosam mat och vi har en historik som sträcker sig 50 år tillbaka i tiden.

2017 omsatte vi ca 4 miljarder kronor och vi har drygt 900 anställda. Verksamheten är bred och med våra fyra affärsområden är vi med i hela livsmedelskedjan – från odling, förädling och leverans till ögonblicket då konsumenten sätter gaffeln i sin mun. Greenfoods affärsområden är uppdelade i; Picadeli, Food Solutions, Fresh Cut och Fresh Produce. Varumärken inom koncernen är t ex: Picadeli, Wrapson, Daily Greens, SallaCarte & Mästerkockarna