Koncernredovisningschef till Bergman & Beving AB

Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 juli 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Kontakta
Gustav Emthén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till huvudkontoret i centrala Stockholm söker vi nu en ambitiös koncernredovisningschef med huvudansvar för gruppens konsolidering och rapportering. Du har ett tydligt ansvar att driva utvecklingen av gruppens kompetens och processer inom redovisningsområdet och förväntas vara en nyckelperson i finansorganisationen. I din roll kommer du att vara ett stöd och ett bollplank till företagsledning, Group Controller samt till koncernens dotterbolag.

För att lyckas i rollen tror vi att du har gedigen erfarenhet av och intresse för koncernredovisning och rapportering enligt IFRS. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av förvärvsredovisning och skatt (inkl. Transfer Pricing) och har du kunskap inom kod för bolagsstyrning är det meriterande. Du är civilekonom och gillar de tekniska och teoretiska aspekterna av yrket. Bergman & Beving är ett förvärvsintensivt och dynamiskt företag och vi letar därför efter dig som trivs med förändring och har ett stort engagemang. Samtidigt är ordning och struktur två viktiga ledord för dig i din vardag och du utmanas och drivs av att arbeta i en bred roll med mycket eget ansvar. Du rapporterar till CFO och har personalansvar för en person placerad i Alingsås.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvara för koncernkonsolidering, bokslutsarbetet samt gruppens externa rapportering
  • Årsredovisning och delårsrapporter för koncernen
  • Ansvarig för uppdateringar inom IFRS och andra regelverk
  • Säkerställa vidareutvecklingen av koncernens ekonomihandbok samt löpande utveckla processer och rutiner gällande redovisning och rapportering
  • Delaktig och stöd till ledningen vid förvärv och avyttringar
  • Leda kontakter med revisorer och externa konsulter

Varm välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar Bergman & Beving med Future Value. För frågor kring tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Emthén, 0767 – 83 55 90, gustav.emthen@futurevalue.se. Då det är semestertider kommer intervjuer för denna tjänst att ske under augusti.