Jurister med fokus på börs- och finansmarknadsfrågor till Finansinspektionen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Ref:
18-12808
Kontakta
Maria Samuelsson
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som jurist på avdelningen Prospekt och redovisning arbetar du med att granska och godkänna prospekt och erbjudandehandlingar. I ditt arbete kommer du ha löpande kontakt med bolag samt finansiella och juridiska rådgivare. Du svarar på frågor om förvärv av börsbolag och vägleder inom regelverket. Arbetet innefattar även att bidra till utvecklingen av Finansinspektionens (FI:s) tillsyn och delta i arbetet med praxis- och regelgivning på området.

Vi söker två medarbetare. Den ena tjänsten kommer utöver ovan angivna arbetsuppgifter innebära arbete med utredningar, policyfrågor och implementering av nytt prospektregelverk. Den andra rollen kommer istället att innebära arbete inom främst tillståndsgivningen.

Båda tjänsterna innebär samarbete med kollegor inom FI och med andra tillsynsmyndigheter inom EU. 

För rollen med fokus på utredningar och policyfrågor söker vi dig med minst fem års relevant erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete.

För den andra rollen med fokus på tillståndsgivning söker vi dig med några års erfarenhet av juridiskt arbete.

Gemensamt för de båda rollerna är krav på jur.kand. Erfarenhet av arbete med inriktning mot värdepappersmarknaden, särskilt transaktioner på aktiemarknaden, från exempelvis advokatbyrå, revisionsbyrå eller corporate finance-firma är meriterande. Vi ser även gärna att du har kunskap inom prospektregelverket eller inom regelverket för offentliga uppköpserbjudanden.

Som person är du analytisk, självgående och strukturerad. Du är initiativtagande och vågar fatta beslut samt bidrar med samarbete genom att relatera till andra på ett smidigt och lyhört sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Maria Samuelsson på 08-408 983 87 eller maria.samuelsson@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 20 augusti 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!