Kvalificerad samordnare till Finansinspektionen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 31 augusti 2018
Ref:
1068
Kontakta
Sofia wingård
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som kvalificerad internationell samordnare är du en del av generaldirektörens stab och ansvarar för Finansinspektionens (FI:s) arbete med internationella policyfrågor. Du koordinerar och driver myndighetens internationella arbete och arbetar tillsammans med de övriga internationella samordnarna ute på tillsynsområdena. Du leder och tar en aktiv roll i FI:s utveckling av det internationella arbetet genom att i ett tidigt skede identifiera, analysera och formulera viktiga frågor och ställningstaganden av policykaraktär. Arbetet bygger på en god inblick i FI:s verksamhet och överblick över det internationella policyarbete som sker internt och i de olika globala organisationerna som FI deltar i, särskilt i de europeiska tillsynsmyndigheterna.

Tjänsten innebär tätt samarbete med kollegor inom FI och med representanter i såväl de europeiska tillsynsmyndigheterna som i andra internationella organisationer. Du får stora möjligheter att påverka och kommunicera ställningstaganden i FI:s internationella arbete, både internt och externt. I ditt arbete kommer du till exempel att bereda högnivåmöten där du själv eller en representant från FI:s ledning deltar.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, gärna inom juridik eller ekonomi. Du har erfarenhet från internationellt arbete och kunskap om det europeiska arbetet inom finansmarknadsområdet. Meriterande är om du har goda kunskaper om EU:s institutioner och beslutsprocesser. Har du dessutom erfarenhet av myndighetsarbete, internationella förhandling eller projektledning ser vi det som en fördel. Tjänsten förutsätter ett stort engagemang och intresse för det internationella arbetet då du kommer få hantera både stora och små frågor internt och externt.

Som person är du analytisk, självgående och duktig på att ta initiativ och hitta lösningar. Du är även strukturerad och framåtblickande samt har förmåga att planera, prioritera och organisera ditt och andras arbete på ett effektivt sätt. Rollen som ansvarig samordnare bygger på att du uppskattar att arbeta tillsammans med andra, är tydlig i din kommunikation och att du har en mycket god samarbetsförmåga. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att HR-staben på 08-408 980 00.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 31 augusti 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!