Head of Sales till Neat

Rekryterare
Neat
Plats
Löddeköpinge
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Ref:
SE-13212
Kontakta
Per Anders Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Marknadens efterfrågan på trygghetslarm och relaterade produkter ökar och vi ser en stor potential framåt. Som Head of sales ansvarar du för all försäljning och marknadsföring inom marknadsområdet. Försäljningen sker via återförsäljare på varje lokal geografisk marknad. Du rapporterar till CEO i Spanien, men har i ditt dagliga arbete också en tät kontakt med dina kollegor på kontoret i Löddeköpinge, strax utanför Lund. 

Ditt uppdrag blir att vara den, som på ett inspirerande och professionellt sätt, bidrar till att utveckla vår försäljning genom våra återförsäljare. Initialt kommer du att, i dialog med dessa, utarbeta en marknads- och försäljningsplan för varje enskilt land. Du sätter tydliga mål och inspirerar, stödjer och motiverar sedan återförsäljarna i deras försäljning. En viktig uppgift blir att kontinuerligt följa upp respektive återförsäljares resultat och vidta åtgärder om så krävs. I arbetet ingår även att identifiera och skriva avtal med nya partners där behov finns.

Arbetsuppgifterna innefattar bl.a.

  • Framtagande av strategiska sälj- och marknadsplaner

  • Forecasting och budgetering

  • Uppföljning av säljresultat

  • Månatlig säljrapportering

  • Deltagande vid förhandlingar av större avtal

  • Utveckling och utbildning av befintliga återförsäljare

  • Identifiering av nya återförsäljare

Du är en resultatinriktad och måldriven person med dokumenterad framgångsrik erfarenhet från en säljledande roll. Erfarenhet av att utveckla internationella återförsäljare bör du också ha. Din branschbakgrund är inte avgörande, men du måste ha ett stort tekniskt intresse. Har du erfarenhet från teknisk försäljning på systemnivå inom branschen eller närliggande bransch är det fördel. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat och vi ser gärna att du har en för tjänsten relevant högskoleutbildning. För att trivas i rollen bör du vara inställd på  ca 60-70 resdagar per år.

Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll med många internationella kontakter i ett företag med starkt varumärke och stor kunskap.

Är det här jobbet för dig? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 12 augusti 2018 via www.mercuriurval.se(ref.nr. SE-13212). Frågor besvaras av vår konsult Per Anders Nilsson, Mercuri Urval, tel. 070-312 44 48.