Compliance Officer och Jurist till AmTrust Nordic

Rekryterare
AmTrust Nordic
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 23 augusti 2018
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om verksamheten
AmTrust Nordic har sedan etableringen 2005 haft en mycket positiv tillväxt. Bolaget är specialiserat på affinityförsäkring, det vill säga skräddarsydda partnerdistribuerade försäkringslösningar.

Bolagets nordiska försäkringsportfölj inbegriper unika mervärdesförsäkringar bl a inom: bank & finans, telekom, fastighet, energi, motor och retail. Idag är vi 27 personer som sitter i attraktiva lokaler på Hamngatan i Stockholm.

AmTrust Nordic AB är generalagent för dess ägare AmTrust International Underwriters DAC, Dublin, Irland samt AmTrust Europe Ltd. Bolagen ingår i den amerikanska försäkringskoncernen AmTrust Financial Services Inc. www.amtrustfinancial.com.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta som Compliance Officer och jurist. Du arbetar nära chefsjuristen och verksamheten i övrigt. Du rapporterar direkt till chefsjuristen i Stockholm och arbetar nära Risk- och Compliance avdelningarna som finns på Irland och i England.

Som Compliance Officer arbetar du med att identifiera och värdera compliancerisker. Du kontrollerar löpande och följer upp regelefterlevnaden i verksamheten. Du ger verksamheten råd och stöd om de regelverk som gäller för verksamheten (inklusive Sarbanes-Oxley, Solvency II, GDPR, Sanktionsregelverk). Du informerar om samt implementerar nya/förändrade gällande lagar, föreskrifter, allmänna råd, branschregler och interna regler. Vid eventuella incidenter rapporterar du direkt till ledningen samt styrelsen.

I din roll som jurist arbetar du främst med affärsrelaterad juridik, framförallt olika typer av avtal. Du ger juridiskt stöd och rådgivning, deltar i förhandlingar och avtalsskrivningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a bestå av att:

 • Analysera hur verksamheten påverkas av såväl svenska som internationella regelverk
 • Tillse att verksamheten implementerar regelverken i tillämpliga delar
 • Tillse att nödvändiga policyer och riktlinjer är upprättade och finns tillgängliga
 • Proaktivt stödja verksamheten avseende regelefterlevnad bland annat i upprättandet av policydokument, riktlinjer och instruktioner
 • Genom internutbildning bidra till en sund kultur och ett etiskt förhållningssätt
 • Identifiera, bedöma och följa upp risker och bristande regelefterlevnad i verksamheten
 • Vara kontaktperson i frågor som rör regelefterlevnad internt och externt
 • Kontrollera och rapportera regelefterlevnaden
 • Hantera allmän bolagsjuridik med fokus på olika typer av avtal

Vem är du?
Du har en svensk juridisk högskoleexamen. Du har cirka 5 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från myndighet, advokatbyrå, bolag gärna med inriktning mot försäkring. Det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande för denna tjänst är:

 • Erfarenhet av arbete med inriktning compliance
 • Tingstjänstgöring

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att arbeta strukturerat, noggrant och flexibelt. Som person har du gott omdöme, hög integritet och en god analytisk och kommunikativ förmåga. Du är van vid att arbeta självständigt och är duktig på att prioritera. Du levererar med hög kvalitet och löser problem på ett effektivt sätt. Du är en affärsmässig lagspelare, har god samarbetsförmåga och är prestigelös i ditt sätt.

Du erbjuds
Du erbjuds en utmanande roll med intressanta arbetsuppgifter hos en modern arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare. Du erbjuds en tjänst hos en arbetsgivare som ger möjlighet till utveckling och som värderar balans i livet.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Uittomäki på Jurek Rekrytering & Bemanning, telefon 0766331440. Ansökan sker via www.jurek.se. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi emotser din ansökan snarast.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Ulriikka Uittomäki
0766-33 14 40