Junior Redovisningsansvarig till SoftOne

Rekryterare
SoftOne
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 23 augusti 2018
Kontakta
Simon Jordal
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Junior Redovisningsansvarig till SoftOne
Har du arbetat inom redovisning och brinner för affärssystem?

SoftOne söker en driven och prestigelös redovisningsansvarig. Som Junior Redovisningsansvarig ansvarar du för det dagliga arbetet på ekonomiavdelningen vilket innebär att du arbetar med löpande redovisning, avstämningar och bokslut. Tjänsten innebär en bred roll där du får växa in i rollen som redovisningsansvarig och hanterar även andra administrativa arbetsuppgifter och är delaktig i förbättringsarbete av interna processer och system.

SoftOnes huvudkontor är beläget i centrala Stockholm på Klarabergsgatan 23 i moderna lokaler med öppet kontorslandskap och utsikt mot Sergels Torg. Här sitter du tillsammans med drygt 40 medarbetare och du välkomnas till en prestigelös, öppen och positiv arbetsplats med platt organisation och entreprenörsanda.

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos SoftOne.

Mer om tjänsten
Som Junior Redovisningsansvarig hanterar du månads-, kvartals- och årsbokslut för SoftOnes svenska bolag samt säkerställer att administration och bokslutsdokumentation håller hög kvalité. Du rapporterar till CFO som ingår i koncernledningen. Du kommer även vara behjälplig med alltifrån allmän administration, vara backup på telefonväxel till att ta fram och analysera nyckeltal. Du har kontakt med såväl kunder som med kollegor på olika avdelningar och är delaktig i förbättringsarbete av administrativa processer och företagets system genom kravställning och testning.

Som Junior Redovisningsansvarig kommer du att hantera:

  • Löpande redovisning
  • Avstämningar och avvikelseanalys
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Momshantering
  • Ta fram och analysera nyckeltal
  • Rapportering till myndigheter
  • Testning/kravställning av företagets system
  • Övrig administration

Det här är tjänsten för dig som vill fortsätta utvecklas inom redovisning och visa vad du går för i rollen som redovisningsansvarig på SoftOne. Har du dessutom ett systemintresse ska du definitivt ta chansen att söka till en ledande och utvecklingsinriktad systemleverantör som vill fortsätta växa tillsammans med dig!

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som har studerat ekonomi vid universitet/högskola. Vi ser gärna att du har haft redovisning som inriktning på dina studier. Vi söker dig som har arbetat inom redovisning sedan tidigare och har en bred kunskap inom löpande redovisning. Vi ser gärna att du har tidigare arbetserfarenhet inom bokslutsarbete. Du har systemvana, är lättlärd i system och du vill ligga i front med nya arbetssätt och metoder med hög automatiseringsgrad. Du har god datavana samt goda kunskaper i Officepaketet. Vi ser gärna att du har särskilt goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av löneadministration är ett plus. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du driven, engagerad och tar ansvar hela vägen för ditt arbete. Du är noggrann, självständig och har en god prioriteringsförmåga samtidigt som du är stresstålig och kan ställa om. Du är analytisk och har en god initiativförmåga som gör att du ser och tar tag i saker som behöver göras på ett konstruktivt sätt. Du är serviceinriktad och har lätt för att hjälpa kollegor och kunder samtidigt som du är prestigelös, har en positiv inställning och är en teamplayer.

Viktig information
Detta är en rekrytering med tillsvidareanställning hos SoftOne. SoftOne tillämpar 6 månaders provanställning. I den här rekryteringsprocessen samarbetar SoftOne med SJR och om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Simon Jordal, 0766-47 16 39. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Om oss
SoftOne ligger i framkant inom digitalisering och är specialiserat på Affärs- och HR-system i molnet och är idag en ledande leverantör i Norden till hantverkare och handeln. Våra kunder finns även inom redovisningsbyråer, tillverkande- samt tjänsteproducerande företag. Vi ligger i teknisk framkant med vår moduluppbyggda molntjänst SoftOne GO, vilket ger våra kunder möjlighet att nyttja vår helhetslösning eller som separata moduler. Vi utvecklar och säljer lösningarna själva och stöttar våra kunder med support, konsulttjänster och outsourcing av lön. Våra 2000 avtalskunder har i snitt varit kund hos oss i mer än 13 år och har i undersökningar visat sig vara bland de mest nöjda i Norden. SoftOne grundades 1985 av Håkan Lord som fortfarande äger och leder företaget. Våra 60 anställda finns på kontor i Stockholm, Göteborg och Helsingfors.