Ekonomiansvarig / Finance Manager till Omniprocess

Rekryterare
OmniProcess AB
Plats
Solna Strand
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Kontakta
Therese Kraft
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ekonomiansvarig / Finance Manager till Omniprocess
Lockas du av möjligheten att få äga ansvaret för bolagets ekonomifunktion? Gillar du att utmana gamla mönster och skapa nya effektiva rutiner och arbetssätt? då kanske det är dig vi söker? 

Om tjänsten
OmniProcess söker en ekonomiansvarig som kommer att ansvara för bolagets redovisnings- och bokslutsprocess. Som ekonomiansvarig kommer du att arbetsleda ekonomifunktionen som består av en kollega, driva arbetsflödet och vara VD:s högra hand. OmniProcess är ett jordnära bolag med hög trivsel där alla medarbetare ställer upp för varandra. OmniProcess tillhör den välrenommerade Addtech-koncernen och i rollen som ekonomiansvarig sker även rapportering direkt till Addtech. Du kommer att rapportera till VD och din arbetsplats är OmniProcess kontor i Solna Strand.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar över löpande redovisning (månads-, kvartals- och årsbokslut)
  • Rapportering till koncernmoder Addtech
  • Momsredovisning och valutahantering
  • Analys och uppföljning
  • Orderhantering och inköpsfrågor
  • Skattedeklarationer och rapportering till Skatteverket
  • Fördelning arbetsuppgifter för ekonomiavdelningen
  • Ta fram underlag för statistik
  • Allmän stöttning av administration vid behov

Erfarenhet
För att fungera i rollen som ekonomiansvarig söker vi dig med minst 5 års erfarenhet från en liknande roll. Du har självständigt ansvarat över en hel bokslutsprocess. Du har troligtvis högskoleexamen inom ekonomi/redovisning eller motsvarande. Det är fördelaktigt men inget krav att du stött på koncernredovisningsfrågor i tidigare tjänst och har troligen rapporterat mot ett moderbolag i tidigare tjänst. Har du tidigare arbetat i M3/Movex är detta en fördel. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vem är du? 
Som person är du prestigelös, noggrann och har förmåga till självständiga prioriteringar. För att trivas i rollen tycker om att arbeta i en varierad roll med både högt och lågt. Du har praktiskt erfarehet från en liknande roll och mycket god förståelse för redovisning och är stark på bokföring. Du är strukturerad, har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, har en god pedagogisk förmåga samt trivs med att arbeta både enskilt och i team. Du drivs också av att delta i arbetet med ständiga förbättringar fö rnolagets bästa. Van att arbeta mot deadlines och kan identifiera flaskhalsar i arbetsflödet.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Omniprocess med SJR. Med hänsyn till sommar och semestertider kommer urval och intervjuer påbörjas vecka 33, sista ansökninggsdag 19/8. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Therese Kraft, therese.kraft@sjr.se . 

Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!