Affärsorienterad och driven Business Controller till MTR Pendeltågen

Rekryterare
MTR
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 juli 2018
Stängs
den 25 augusti 2018
Ref:
2257
Kontakta
Madelene Steinert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en affärsorienterad Business Controller till MTR Pendeltågen, ett relativt nystartat bolag inom MTR-koncernen som ansvarar för drift och underhåll av Stockholms pendeltåg på uppdrag av SL. Som Business Controller hos MTR Pendeltågen arbetar du med analys, rapportering, budget och prognos, samt agerar bollplank till affärsområdescheferna. I din roll kommer du att fokusera på framåtblickande och strategiskt affärsutvecklingsarbete samt ökad lönsamhet och att ta bolaget till nästa steg. Som Business Controller har du stora möjligheter att forma din egen roll i en organisation som befinner sig i ständig utveckling. Vidare verkar du i en verksamhet som fokuserar och styrs av KPI:er relaterade till kvalitet i leverans snarare än volym i försäljning. Har du utöver ovan ett intresse för att jobba med processutveckling och förbättring av systemverktyg kommer stora möjligheter till detta också att finnas. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Fungera som bollplank och stöd med finansiell kunskap till affärsområdeschefer inom organisationen
  • Vara delaktig i affärsutvecklingen framåt och utveckla business case
  • Ansvarig för budget- och prognosprocessen för ett affärsområde
  • Ansvara för rapportering, analysarbete samt delar i bokslut för MTR Pendeltågen
  • Delaktig i utveckling av systemverktyg samt processer och rutiner inom controllerfunktionen

Erfarenhet
Du har en akademisk examen inom ekonomi samt minst 3 års erfarenhet av business controlling. Du har en god förståelse för redovisning och är van vid att hantera de arbetsuppgifter som är en del av din roll som Business Controller. Det är starkt meriterande om du har en bakgrund inom personalintensiva bolag, men inget krav. Du har arbetat självständigt med budget, prognos och affärsorienterad controlling sedan tidigare samt har mycket goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av Mercur eller Qlikview. Vidare uttrycker du dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation.

Personliga egenskaper 
Som person är du analytisk, pedagogisk och strukturerad. Du är driven och affärsorienterad samt kan arbeta självständigt och planera din egen arbetsdag. Vidare är du orädd och har inga problem med att ta för dig i ditt arbete.

Kund
MTR Nordic Group växer och har idag flera olika verksamheter i Sverige. Sedan november 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana. I mars 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm och från och med december 2016 ansvarar MTR också för drift och underhåll av Stockholms pendeltåg på uppdrag av SL. Fordonsunderhållet av framförallt tunnelbanan sköts av MTR:s underhållsbolag MTR Tech. MTR:s ambition är att vara en långsiktig och innovativ aktör på den svenska och nordiska tågmarknaden.

Om MTR Pendeltågen
Varje dag genomförs cirka 300 000 resor med pendeltågen, det är den största järnvägstrafiken i Sverige sett till antal resenärer. Avtalet sträcker sig över tio år med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år. I avtalet ingår planering och drift av trafiken, stationsbemanning och underhåll av stationer och fordon. Tillsammans med SL vill MTR utveckla pendeltågen till en resa i världsklass.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvariga kontaktpersoner är Madelene Steinert och Johan Zethrin.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt