Dataanalytiker till Länsförsäkringar, Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 juli 2018
Stängs
den 26 augusti 2018
Kontakta
Blerta Capri
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med på resan att bli Stockholmarnas mest omtyckta företag? Lockas du av att arbeta i en organisation där kunden alltid står i centrum? Länsförsäkringar Stockholm söker dig som brinner för data science och vill få möjlighet att fortsätta utvecklas inom området.  

Affärsområde Företags ambition är att växa och vi befinner oss i ett läge med god investeringsvilja för framtiden. En nyckel till vår framtida tillväxt är vår satsning inom området Analys. Vi söker en vass Dataanalytiker vars uppdrag blir att omvandla data till agerbara insikter. Du kommer spela en viktig roll och förmedla värdefulla insikter om våra kunder och deras beteenden genom ett datadrivet angreppssätt. Detta är en unik möjlighet att ta del av Länsförsäkringar Stockholms resa framåt och bidra till att hela organisationen rör sig mot en ännu tydligare kund- och datadriven kultur. 

Arbetet 
Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att ta fram och bearbeta data, tillämpa statistiska metoder för att analysera och presentera insikter. Genom avancerad dataanalys och modellering hjälper du organisationen besvara frågor om kunder och deras beteenden. 

Du kommer vara en viktig part i att bidra till utvecklingen av analysenheten och du får goda möjligheter att påverka din roll. Vi förväntar oss att du är proaktiv och brinner för att ta fram de bästa tänkbara lösningarna utifrån de förutsättningar vi har och för kundens bästa. En annan viktig del i ditt arbete kommer vara att kontrollera, felsöka och lösa komplexa problem för att säkerställa att vi levererar korrekta och tydliga analyser. 

Kvalifikationer och personliga egenskaper 
Vi söker dig som: 

• Har en akademisk utbildning inom statistik, matematik, datavetenskap eller annan relevant utbildning inom området 

• Har minst fem års erfarenhet inom dataanalys, CI och/eller BI eller liknande 

• Har god kunskap av statistiska metoder, maskininlärning och data mining 

• Har god kunskap att utveckla prediktiva modeller för att förklara samband mellan exempelvis churn, hit rate, prissättning, CLV 

• Har erfarenhet av databashantering i SQL och programmering i SAS, R eller Python 

• Meriterande om du har jobbat med Marketing automation 

Som person gillar du utmaningar och trivs med att jobba i utveckling och förändring och förstår möjliga utmaningar i en förändringsresa. Du är nyfiken, självgående, har ett sinne för problemlösning och god förmåga att dra slutsatser från data. För att lyckas i rollen kan du kommunicera och förmedla insikter på ett pedagogiskt och positivt sätt till olika intressenter liksom förklara hur resultaten av analyserna kan användas i verksamheten. Du driver ditt arbete på ett självständigt och strukturerat sätt samtidigt som du trivs med att samarbeta och hjälpa dina kollegor. Dessutom har du stort kundfokus och strävar alltid efter att leverera hög kvalitet. 

Eftersom du kommer arbeta med många kontaktytor i verksamheten ser du kopplingen mellan teknik och affär som en självklar del i ditt arbete. 

Information och ansökan 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Blerta Capri på blerta.capri@lansforsakringar.se eller tel. 073-662 72 41. Facklig representant för FTF är Jesper Merbom, tel. 08-562 848 04. 

Sista ansökningsdag är den 26 augusti. 

Länsförsäkringar Stockholm är försäkringsbolag, bank, och fastighetsförmedling under ett och samma tak. Vi ägs av kunderna och kan koncentrera oss helt på deras bästa. Med ett av branschens starkaste varumärken arbetar Länsförsäkringar varje dag för att ge människor ekonomisk trygghet och en enklare tillvaro. För att jobba hos oss måste du vilja hjälpa människor och vara genuint intresserad av hur kunderna har det, och vilka utmaningar de står inför.