Xylem

Ekonom till Xylem, Emmaboda

Rekryterare
Xylem
Plats
Emmaboda, Kalmar
Annonserat
den 16 juli 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Kontakta
Elvira Lundegårdh
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till vår finansavdelning i Emmaboda söker vi en Ekonom 

Arbetsbeskrivning
Till vår avdelning för bokföring och rapportering söker vi nu en ekonom. Avdelningen består av ca 20 personer och servar bolag i Sverige, Finland och Schweiz. Tjänsten avser ett vikariat som sträcker sig fram till och med januari 2019. Dina arbetsuppgifter kommer framför allt att bestå av generell bokföring, kontoavstämningar, rapportering och SOX-arbete. Dessutom ingår delaktighet i månadsbokslut samt allmän support till olika bolag som vi ansvarar för. Arbetsuppgifterna består även av att kontinuerligt arbeta med förbättringar av arbetsprocessen, vilket innebär att du ges möjlighet att arbeta självständigt, drivande och ifrågasättande.

Erfarenhet
Vi söker dig med ekonomisk utbildning eller motsvarande, samt goda IT kunskaper. Tjänsten kräver mycket goda kunskaper i engelska då det är vårt koncernspråk. Arbetet kräver att du har god datorvana inom office-paketet.

Personliga egenskaper
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång. Vidare är du noggrann och ansvarsfull i ditt arbete. Du har ett flexibelt och ödmjukt förhållningssätt. Du tycker om att arbeta självständigt såväl som i grupp. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Kontakt
Du är välkommen med din ansökan senast den 19 augusti. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Ansök till denna tjänst genom intranätet eller >careers.xyleminc.com > Search Openings > välj Sweden. Har du frågor är du välkommen att kontakta Elvira Lundegårdh, gruppchef, telefon 070-849 77 81 eller Martina Jonsson, HR Business Partner, 0471-24 75 61. Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2018-08-19.

Vi kommer att hantera ansökningarna löpande. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg. Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, representant för Sveriges ingenjörer/Akademikerna är Jenny Johansson 0471-24 70 00.

Om oss
På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder