Xylem

Byggingenjör/Byggarbetsledare till Xylem, Emmaboda

Rekryterare
Xylem
Plats
Emmaboda
Annonserat
den 16 juli 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Kontakta
Johan Lindström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Produktionssiten i Emmaboda, med sina 110 000 m2, är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1200 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter,finansavdelning, IT, HR med mera.

Driftavdelningen på Xylem i Emmaboda ansvarar för service till samtliga enheter när det gäller mark-, fastighets-, anläggnings- och elektriskt underhåll, klimat och energi samt inre och yttre miljö. Avdelningen deltar och driver aktivt förändrings- och projektarbete samt ansvarar för ny- och ombyggnationer inom ovanstående områden. Merparten av byggprojekten som driftavdelningen genomför har koppling till produktionen och dess utveckling.

Arbetsbeskrivning
Till vår byggsektion inom driftavdelning söker vi en driven byggingenjör/byggarbetsledare för planering, samordning och genomförande av olika byggrelaterade uppdrag/projekt med koppling till byggnadsunderhåll eller produktionsutveckling.

Arbetsuppgifterna och ansvarsområdena har stor variation, och arbetsinnehållet kommer variera från dag till dag utifrån verksamhetens behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter blir:

  • Planera, leda och genomföra olika slag av byggservice-, underhålls- och beställningsrelaterade uppdrag.
  • Upphandla och samordna byggentreprenader.
  • Projektleda mindre till stora byggprojekt samt inneha BAS P/U rollen.
  • Ge byggteknisk assistans till övriga driftavdelningssektioner samt till övriga avdelningar på fabriken gällande byggrelaterade frågor.
  • Ta fram erforderliga beräkningar, beskrivningar och övriga A- och K-bygghandlingar utefter projektbehov.
  • Hålla byggritningar och övrig byggdokumentation uppdaterade både i CAD- och PC miljö.

Kompetens & Erfarenhet
Bakgrund

Vi söker en medarbetare med lämplig byggteknisk utbildning, helst på eftergymnasial nivå. Flerårig erfarenhet från byggarbetsplatser är önskvärt.Erfarenhet som byggledare är meriterande.

För att utöva ovanstående arbetsuppgifter krävs erfarenhet av arbete i CAD-miljö och Office Programpaket.

Personliga egenskaper
Som person har du lätt för att samarbeta, är noggrann, strukturerad och lösningsorienterad. Då du jobbar både självständigt och i projektgrupp, bör du vara mål- och resultatinriktad. Du har lätt för att ta egna initiativ samtidigt som du är kreativ och nyfiken och kan tänka i nya banor. Det är också viktigt att du är en engagerad och drivande person samt flexibel och kvalitetsmedveten i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Låter det som en tjänst för dig? Välkommen in med din ansökan, dock senast 2018-08-19. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Johan Lindström, byggsektionschef, 070-361 78 10 eller Anna Elm, HR 070-836 71 34.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, Representant för Akademikerna är Jenny Johansson, 0471-24 70 00.

Om oss
På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar