Risk Controller till Första AP-fonden, Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 juli 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Risk Controller till Första AP-fonden
Om tjänsten
Söker du en bred roll inom området riskkontroll där du får möjlighet att vidareutveckla dina kunskaper och driva utvecklingsprojekt? Då kan rollen som Risk Controller hos Första AP-fonden vara ditt nästa steg i karriären. Här får du möjlighet att arbeta med såväl finansiella som operativa risker där du kommer få stor frihet att vidareutveckla effektiva processer och rutiner. 

Som Risk Controller på AP1 blir du ansvarig för att förvalta och utveckla fondens modell för identifiering och uppföljning av marknadsrisk, kreditrisk, likviditetsrisk samt operativa risker. Ansvaret omfattar daglig limituppföljning samt att planera, genomföra och återrapportera den årliga operativa riskanalysen, ansvara för incidenthanteringssystemet samt löpande bevaka nya och förändrade externa krav.

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som är civilekonom och/eller civilingenjör med minst tre års erfarenhet av minst ett par av ovanstående riskområden (marknads-, kredit-, likviditets-, eller operativa risker). Du har hunnit skaffa dig goda kunskaper om kapitalförvaltning och finansmarknaden. Kanske arbetar du idag inom storbank och söker en bredare roll där du får möjlighet att påverka och få en annan överblick av en kapitalförvaltnings risker.  Har du tidigare arbetat med processutveckling är det mycket meriterande.

Som person är du analytisk, nyfiken och starkt lösningsorienterad. Du har förmågan att strukturera, prioritera det väsentliga och driva frågor inom ditt ansvarsområde. Din kommunikativa förmåga gör att du får genomslag i verksamheten och du söker ständiga förbättringsmöjligheter. Det är även viktigt att fondens Risk Controller har stark integritet och en god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder en tjänst där du, tillsammans med kunniga och engagerade kollegor, får vara med och påverka utvecklingen av arbetet inom en avancerad portföljförvaltningsorganisation.

Vi sitter i moderna lokaler på Regeringsgatan i Stockholm.

Ansökan 
I denna rekrytering samarbetar Första AP-fonden med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sara Borgeström på telefon 08-407 55 12. Intervjuer kommer att påbörjas 20 augusti.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss
Första AP-fonden är en statlig myndighet med uppdrag att förvalta bufferten i det svenska inkomstpensionssystemet. Fonden förvaltar tillgångar till ett värde av 333 miljarder kronor den 31 december 2017. Målet är att långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar inkomstpension genom väl avvägda finansiella risker. Första AP-fonden är en arbetsplats där ansvarstagande, samarbetsförmåga och en lösningsorienterad inställning värderas högt. Vår värdegrund bygger på långsiktighet, professionalism, engagemang och hållbarhet. Vi söker en prestigelös person med hög integritet, gott omdöme och förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Liknande jobb

Liknande jobb