Controller till BMW

Rekryterare
BMW Group Northern Europé
Plats
Sollentuna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 23 juli 2018
Stängs
den 22 augusti 2018
Kontakta
Mari Jehrlander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en Controller till en av världens mest framgångsrika tillverkare av bilar och motorcyklar - BMW Group. BMW Group är med deras tre varumärken BMW, MINI och Rolls-Royce, världens ledande premiumtillverkare av bilar och motorcyklar samt erbjuder finansiella och mobila premiumtjänster.

Framgången för BMW Group har alltid baserats på långsiktigt tänkande och ansvarsfulla beslut. Företaget har därför etablerat en ekologisk och social hållbarhet genom hela varukedjan, omfattande produktansvar och ett tydligt åtagande att spara resurser som en integrerad del av strategin.

Alla som jobbar inom BMW Group är stolta att leverera bilar och kundupplevelser med högsta kvalitet. Deras kunder över hela världen är stolta bilägare. Vill du också vara stolt? Dela med dig av din passion för controlling.

Som Controller ansvarar du för analys och uppföljning av försäljning för en del av affärerna i de nordiska bolagen. Rollen rapporterar till Controllerchefen och är placerad på kontoret i Sollentuna.

Arbetsuppgifter:

  • Finansiell uppföljning och rapportering
  • Planering, budgetering och prognosarbete
  • Analysera och följa upp resultat och nyckeltal för verksamheten
  • Skapa business-case för bl.a. provisions- och bonusupplägg
  • Analys och uppföljning i samarbete med marknadsavdelning
  • Implementera processer och rutiner för uppföljning och rapportering
  • Utveckla och effektivisera interna processer

Om dig
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi och minst tre års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har mycket bra kunskaper i Excel och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i SAP. Rollen innebär många kontakter i organisationen så det är viktigt att du tycker om att kommunicera och tycker om att arbeta affärsnära. Du arbetar obehindrat med svenska och engelska som arbetsspråk.

För att lyckas i rollen behöver du ta stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är analytisk, kommunikativ, anpassningsbar och tycker om att arbeta självständigt. Det är viktigt att du också är en bra team-player och gillar att arbeta i nära samarbete med dina kollegor. Du har en bra affärsförståelse och motiveras av att få arbeta i en roll där du blir en nära partner till enhetscheferna.

Viktigt för tjänsten är
- tidigare erfarenhet av controlling
- analytisk och kommunikativ förmåga

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Tjänsten är placerad på BMW Groups nordiska huvudkontor i Silverdal/Sollentuna. Lokalerna är moderna och innehåller bland annat en lunchrestaurang och gym med träningspass. Som BMW anställd får alla möjligheten att köra sin egen BMW eller MINI till förmånliga villkor.

Om ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar BMW med Jurek Rekrytering och Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Emelie Baeckström, tel 073-745 06 46 eller Mari Jehrlander, tel.0736-12 05 55. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Vi vill gärna ha ditt CV på engelska. Tjänsten ska tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker därför löpande under ansökningstiden.

Ingen kör BMW av en slump. Det är ett medvetet val, ofta ett resultat av en dröm. Inte heller finns det någon som jobbar för BMW av en händelse. Vill du jobba hos oss? Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett personligt brev.

Område:
Sollentuna
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Mari Jehrlander

BMW Group Northern Europé koordinerar och ger stöd åt verksamheterna i de olika nordiska nationella säljbolagen, liksom åt auktoriserade BMW- och MINI-återförsäljare i Norden och Baltikum. I Norden har BMW Group ca 250 anställda och 160 auktoriserade återförsäljare och verkstäder. Under 2017 såldes mer än 50 000 BMW, 5 800 BMWi, 5 600 MINI samt ca 2 700 motorcyklar i de nordiska marknaderna. BMW Northern Europe AB blev 2017 certifierade som ett Great Place to Work företag. För mer information om BMW besök deras websida www.bmwgroup.com

Liknande jobb

Liknande jobb