Koncernredovisningsekonom till The Swedish Club, Göteborg

Rekryterare
The Swedish Club
Plats
Göteborg
Annonserat
den 30 juli 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Kontakta
Helena Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Koncernredovisningsekonom till The Swedish ClubVi söker nu en redovisningsekonom med erfarenhet av koncernredovisning som vill fortsätta att utvecklas hos oss! 

Arbetsuppgifter 
Som Group Accountant hos oss kommer du att arbeta med vår koncernredovisning och i enlighet med de nya rapporteringskrav som kommer ställas. Det är en bred roll och du kommer även att agera som operativ projektledare och vara sammanhållande för IFRS 17. Andra arbetsuppgifter är samman­ställning av konkurrentinformation, rapportering till olika externa parter och att arbeta med utvecklingsfrågor. Du är även delaktig i vårt boksluts­arbete och ansvarar för att bokföra och stämma av ett antal konton. Detta är till delar en ny roll hos oss och det finns möjlighet att vara med och forma den själv. 

Du kommer att arbeta på vår ekonomiavdelning med nio medarbetare och i din roll rapporterar du direkt till CFO. Vårt kontor finns i mycket trevliga lokaler centralt i Göteborg. 

Vem är du?
Vi ser att du är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning, gärna från ett medelstort eller större bolag. Du har även kunskap inom koncernred­o­visning och god vana av att läsa regelverk. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel och har du tidigare arbetat i vårt affärssystem Unit4 (en uppgradering av Agresso) är det självfallet meriterande. Då rollen innefattar flera internationella kontaktytor, både internt och externt, är goda kunskaper i engelska en förutsättning och har du arbetat i en internationell miljö tidigare är det ett stort plus. Positivt är även tidigare erfarenhet av försäkringsbranschen eller en bakgrund inom revision.

Som person är du självgående, proaktiv och trygg, du är van att driva ditt eget arbete framåt på ett strukturerat sätt. Du är ansvarsfull och noggrann samt tycker om ordning och reda. I ditt arbete är du såväl regelorienterad som utvecklingsinriktad och mån om att komma i mål med saker. Du har lätt för att kommunicera med andra och ser dig som en lagspelare. Är du även en prestigelös person som trivs att arbeta med varierande arbetsuppgifter av såväl mer operativ som mer kvalificerad karaktär är du den vi söker! 

Vår företagskultur bygger på våra medarbetares samarbete, engagemang och proaktivitet. Vi erbjuder dig en arbetsplats med bra personalpolitik och fina förmåner i en professionell miljö.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Scandinavia AB (SJR). Skicka in din ansökan senast den 19 augusti. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson om du har några frågor på telefon 031-333 54 85. Varmt välkommen med din ansökan!

About us
The Swedish Club etablerades 1872 och är idag ett av de ledande marina försäkringsbolagen inom internationell sjöfart. Bolaget erbjuder en portfölj av marina försäkringar specifikt för redare och befraktare. Huvudkontoret ligger i Göteborg och lokala kontor finns i strategiska sjöfartscentra som Piraeus, Hong Kong, Tokyo, Oslo och London. The Swedish Club har idag ca 100 medarbetare och drivs som ett ömsesidigt försäkringsbolag som ägs av sina medlemmar. Mer information hittar du på www.swedishclub.com