Analytiker som vill vara med och utveckla företagens rapportering

Plats
Stockholm
Annonserat
den 31 juli 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Kontakta
Gabrielle Bergquist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som analytiker på avdelningen Rapportering arbetar du med rapporteringen från de finansiella företagen. Du ingår i den grupp som ansvarar för kvalitetssäkring och analys av företagens rapportering till Finansinspektionen (FI).

Rapporteringsavdelningen arbetar kontinuerligt med införande av ny rapportering till följd av EU-regelverken. Som medarbetare på avdelningen arbetar du med hela flödet från granskning av inrapporterad data från våra finansiella institut, kontakter såväl internt som med bolag och myndigheter samt utrapportering.

Arbetet ger dig stor möjlighet att utveckla din kompetens och ditt kontaktnät såväl på den svenska finansmarknaden som inom EU.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande. Du har relevant erfarenhet från den finansiella sektorn och erfarenhet av att göra utsökningar från databaser. Det är starkt meriterande om du arbetat med SAS analysverktyg.

Som person är du självgående, strukturerad och uthållig. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och bidrar med god samarbetsförmåga. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Gabrielle Bergquist på 08-408 985 54.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 20 augusti 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb