Business Controller till BE Group Sverige i Malmö

Rekryterare
BE Group
Plats
Malmö
Annonserat
den 1 augusti 2018
Stängs
den 31 augusti 2018
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Business Controller till BE Group Sverige i Malmö
Arbetsbeskrivning
BE Group Sverige söker en Business Controller till kontoret i Malmö. Som Business Controller kommer du att ansvara för analyser och uppföljning av företagets svenska verksamhet inom distribution och produktion. I detta ingår också budgetarbete och prognoser, men även rapportering till koncernen. Vidare kommer du att arbeta med att ta fram underlag i ekonomiska frågor, göra ekonomiska utredningar samt utföra olika lönsamhetsanalyser.

Det är viktigt att du trivs i en föränderlig miljö och stimuleras av att driva förändringsprocesser. Detta sker dels genom egna självständiga initiativ såväl som arbete i projektform. Du bör också efterhand vara bekväm i att förvalta och driva frågor för utveckling av beslutsstödsverktyg.

Tjänsten är på heltid med placering i Malmö. BE Group Sveriges största enhet inom lager- och produktionsverksamhet är placerad i Norrköping och resor till Norrköping kommer därför att förekomma. Du kommer att rapportera till ekonomichefen och blir en viktig lagspelare på ekonomiavdelningen som idag består av 10 personer som framför allt är placerade på huvudkontoret i Malmö.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Rapportering och bokslutsarbete
  • Budget och prognosarbete
  • Månadsvisa kostnadsavstämningar och jämförelse mot budget
  • Uppföljning av projekt
  • Utveckling av beslutsstödsverktyg (QlikView)
  • Ad hoc analyser

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom och att du har ca 5 års relevant erfarenhet av arbete med redovisning och controlling, gärna från producerande- eller handelsverksamhet. Du har god förståelse av redovisning och erfarenhet av analys, rapportering och bokslutsarbete. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av Dynamics AX (produktionsmodulen) och gärna QlikView.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling.  

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar BE Group Sverige med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt. Intervjuer kommer tidigast genomföras vecka 33. 

Om oss
BE Group Sverige ingår i den börsnoterade koncernen BE Group, ett ledande handels- och servicebolag med ett brett sortiment inom stål, rostfritt stål och aluminium. Vi erbjuder lagerförsäljning, produktionsservice samt direktleveranser från verk till företagskunder inom framförallt bygg- och verkstadsindustrin. BE Group Sverige omsatte 2 mdr SEK under 2017 och har ca 280 anställda. Läs mer oss på vår hemsida www.begroup.se.