Verksamhetsnära Ekonomichef till Svenska Skeppshypotek!

Plats
Göteborg
Annonserat
den 6 augusti 2018
Stängs
den 27 augusti 2018
Kontakta
Liza Dahlin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Verksamhetsnära Ekonomichef till Svenska Skeppshypotek!Arbetsbeskrivning
Som ekonomichef hos oss har du helhetsansvaret för vår ekonomifunktion. Till din hjälp har du en kompetent ekonomiassistent och ingår i ett team om sju engagerade kollegor.  Du ansvarar för att upprätthålla korrekta och effektiva redovisningsprocesser och är väl förtrogen med aktuella regelverksfrågor. Du arbetar du med redovisning, kvartalsbokslut, derivattransaktioner, likviditetsförvaltning och riskhantering. I rollen ingår även verksamhetsuppföljning, sammanställning och analys. Rapportering sker till styrelse, ledning och Finansinspektionen.

Bakgrund
Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom ekonomi . Vi tror att du har några års erfarenhet av liknande roll, gärna från finansiell verksamhet. Viktigast är att du har ett genuint intresse för siffror, förståelse för affären och en analytisk ådra.  Du har god förmåga att skapa struktur och drivs av att förbättra och utveckla processer och rutiner. Det är meriterande om du har erfarenhet av IFRS och obligationsupplåning.

För att lyckas i rollen krävs att du är kommunikativ, flexibel, trygg och självgående. Vidare är du en lagspelare som tycker om att dela med dig av din kompetens och erfarenhet. Vi värdesätter såväl affärsmässighet som prestigelöshet, då vi är ett mindre kontor och hjälps åt även med rutinmässiga arbetsuppgifter. Vi sitter i härliga lokaler i centrala Göteborg.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Sweden AB (SJR). Urval och intervjuer kommer att ske löpande så tveka inte utan skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 27 augusti 2018. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vid frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Liza Dahlin på telefon: 031-333 54 77. Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget                              
Svenska Skeppshypotek är sedan 1929 närvarande inom den svenska rederinäringen med uppgift att underlätta finansieringen för rederier och medverka till handelsflottans föryngring. Förutom att vara en möjlig långivare inför investeringar i fartyg är vi en neutral rådgivare och diskussionspartner. Vår kompetens och vårt mångåriga engagemang gör oss till en trygg finansiell partner med stor förståelse för rederinäringen och dess särdrag. Våra kunder består av svenska rederier och utländska rederier med anknytning till Sverige. Balansomslutningen uppgår till ca 8,7 miljarder kronor. www.svenskaskeppshypotek.se

Liknande jobb

Liknande jobb