VD med strategisk blick till Bromöllabolagen

Rekryterare
Bromöllabolagen
Plats
Bromölla
Annonserat
den 6 augusti 2018
Stängs
den 5 september 2018
Ref:
SE-13236
Kontakta
Per Anders Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

AB Bromöllahem förvaltar ca 1 100 lägenheter, varav 175 servicelägenheter, och 46 lokaler i Bromölla kommun (se www.bromollahem.se).
Bromölla Energi och Vatten AB bedriver eldistribution i Bromölla tätort samt vattenproduktion och avloppsrening i Bromölla kommun. Dessutom bedrivs fjärrvärmeverksamhet genom dotterbolaget Bromölla Fjärrvärme AB (se www.bevab.se).
Bromölla Fritidscenter AB äger och driver anläggningar både inomhus i Sparbankshallen, med sport, kultur och utbildning och som invigdes 2016 och utomhus i idrottsparken som erbjuder hälsa i olika former (se www.bfcab.se).

I rollen som VD för tre bolag blir din viktigaste uppgift att leda och vidareutveckla verksamheterna i takt med omvärldens utveckling och på så vis bidra till att Bromölla upplevs som en attraktiv kommun att etablera sig och bo i. Du förväntas ta tillvara de starka värden som bolagen redan representerar och bidra till en fortsatt utveckling av dessa, men också ta tillvara de möjligheter till samarbete och samordning som finns både mellan bolagen och med Bromölla kommun.

Rollen förutsätter ett nära samarbete med bolagens styrelser och Bromölla kommun, där ni tillsammans verkar för ett utvecklingsinriktat arbete. Som VD arbetar du främst strategiskt, men ibland också mer operativt. Dina kontaktytor blir många, både externt och internt i kommunkoncernen.

Vi söker dig som har viljan och förmågan att ta dig an denna spännande utmaning. Du har en för tjänsten lämplig akademisk utbildning som du sedan har byggt på med flera års erfarenhet av affärs-, personal- och budgetansvar. Tydlighet och integritet kännetecknar ditt sätt att kommunicera. Du är van vid att hantera olika intressenter och du trivs med att se både verksamheter och människor växa. Förståelse för och erfarenhet av hur en politiskt styrd organisation fungerar är också viktigt i denna roll.

Med din affärsmässighet och din tekniska förståelse, kopplat till ditt intresse för samhällsutveckling, kommer du att spela en viktig roll för både våra bolags och Bromölla kommuns fortsatta utveckling.

Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast via www.mercuriurval.se(ref.nr. SE-13236). Urval sker löpande. Frågor besvaras av Per Anders Nilsson vid Mercuri Urval, tel. 070-312 44 48.

Om företaget
Bromölla kommun ligger i nordöstra Skåne, vid gränsen mot Blekinge. Här finns den lilla kommunens fördelar med närhet och korta avstånd, både geografiskt och mellan människor. Här finns också goda kommunikationer med övriga Skåne och Blekinge. Bromölla har en vacker och omväxlande natur med allt från öppna landskap till bokskogar och stränder vid Östersjökusten. I kommunen finns Skånes största sjö, Ivösjön. Besök gärna www.bromolla.se