Vice VD till NWT-koncernen, Karlstad

Rekryterare
NWT-koncernen
Plats
Karlstad
Annonserat
den 10 augusti 2018
Stängs
den 2 september 2018
Ref:
SE-13014
Kontakta
Carl Pauly
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Det mediala landskapet förändras och mediebranschen står inför stora möjligheter och utmaningar. NWT-koncernen har påbörjat en digital utvecklingsresa för att möta både möjligheter samt utmaningar och därför har beslut tagits att förstärka koncernen med en vice VD. Rollen som Vice VD ska ansvara för att driva den digitala transformationen med fokus på affärsutveckling för hela NWT-koncernen. 

Du har en erfarenhet från en ledande position där du både haft personalansvar och ett strategiskt affärsansvar. Vi ser att du har en erfarenhet av digitalisering – digital transformation med fokus på affärsutveckling. Det är meriterande med erfarenhet från mediebranschen, men inget krav, då vi ser din erfarenhet från att driva digital utveckling som mer avgörande. Har du erfarenhet att arbeta med externa partners och/eller digitala marknadsinvesteringar samt medieköp är det meriterande. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift.

Som person är du driven och handlingskraftig med en strategisk förmåga att driva utvecklingen av koncernen som helhet. Du har en god ledarförmåga där du leder med trovärdighet och lyhördhet samt en nyfikenhet och ett intresse för såväl medarbetare som för ny kunskap. Du har en god förmåga att skapa relationer såväl internt som externt där du kan agera som en tydlig beställare mot partners/leverantörer samt leda och styra det interna förändringsarbetet. Du drivs av digital utveckling, följer marknadstrender och har en god omvärldsbevakning.

NWT-koncernen erbjuder en spännande roll med stor möjlighet till påverkan. Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13014). Vi önskar din ansökan senast den 2 sept. Frågor besvaras av ansvariga konsulter på Mercuri Urval, Carl Pauly, 019-19 68 06 eller Nicklas Jungander, 019–19 68 05.

Om företaget
NWT-koncernen äger 15 mediehus i Värmland, Dalsland och Skaraborg och är därutöver delägare i mediehus i Norge. Förutom mediehusen så har koncernen ett betydande fastighetsinnehav och står inför en satsning på distribution. Det totala antalet anställda är drygt 300 och omsättningen är ca 550 Mkr. Huvudkontoret finns i Karlstad.