Ekonomichef till Fasadgruppen, Stockholm

Rekryterare
Fasadgruppen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 augusti 2018
Stängs
den 9 september 2018
Kontakta
Mats Holmberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Under våren har Connecting Capital förvärvat majoriteten av aktierna i Fasadgruppen och den fortsatta expansionen av verksamheten fortsätter.

Därför söker vi nu en Ekonomichef som vill vara en aktiv del i byggande av denna företagsgrupp.

Om tjänsten
Koncernens huvudkontor finns i Stockholm, men har lokala ekonomifunktioner i respektive bolag. Fasadgruppen har identifierat ett behov att lyfta kvalitén i ekonomistyrningen till nästa nivå. Du kommer att vara ansvarig för ekonomiska frågor som ingår i företagets drift, styrning och uppföljning. Att utveckla och förbättra ekonomistyrningen blir en stor del av ditt arbete. Du är placerad på huvudkontoret i Stockholm, rapporterar till VD och har personalansvar för en person.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Ansvara för att Fasadgruppens redovisning, ekonomistyrning och rapportering, samt att sörja för att bolagsmässiga och skattemässiga regler efterlevs.
• Utveckla och förbättra bolagets befintliga ekonomistyrningsprocess.
• Kommunicera riktlinjer, struktur och principer för upprättande av budget och prognoser inklusive uppföljning.
• Ansvara för årsbokslut, inkomstdeklarationer samt årsredovisning för de legala enheterna samt koncernbokslutet för gruppen.
• Utveckla och driva processförbättring i syfte att automatisera och upphandla/effektivisera systemstöd, finansiella rutiner och processer.
• Agera kravställare och stöd mot ekonomiansvariga i respektive bolag.
• Bistå med stöd åt teamet gällande kvalificerade redovisningsfrågor, skatter, löner och momsredovisning.
• Arbeta operativt med flertalet kontaktytor, både internt och externt, samtidigt som ett helhetsperspektiv behålls.

Passande profil
Vi söker dig med högskoleexamen inom redovisning/finansiering och minst 7 års relevant arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du arbetat inom ett börsnoterat bolag, har erfarenhet av koncernredovisning och successiv vinstavräkning samt god systemanvändarerfarenhet. För att trivas hos Fasadgruppen och för att vara framgångsrik i rollen som ekonomichef, har du ett starkt engagemang i företagets utveckling och en vilja att vara med och skapa framgång. Du trivs i expansiva bolag och har lätt att samarbeta med andra. Vi ser gärna att du är analytisk, har sinne för detaljer men intresse för helheten samt är stresstålig.

Din ansökan
Vill du bli en del av Fasadgruppen? Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av Mats Holmberg på Boardtalk AB (072-8532313) mats.holmberg@boardtalk.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Om Fasadgruppen
Fasadgruppen Sverige AB (www.fasadgruppen.se) är Sveriges största fasadkoncern (13 bolag) och omsätter 604 Mkr med över 350 anställda. Fasadgruppen består av erfarna och kompetenta fasadentreprenörer med fokus på utvändig renovering, om- och tillbyggnad samt murat och putsat byggande.

Liknande jobb

Liknande jobb