Ekonomichef till Metalock Engineering Sweden AB

Plats
Göteborg
Annonserat
den 16 augusti 2018
Stängs
den 15 september 2018
Ref:
3458
Kontakta
Mattias Larrieu
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Contaplus söker nu en ekonomichef till Metalock Engineering Sweden.

I rollen som ekonomichef kommer du att ha det övergripande ansvaret för den ekonomiska verksamheten i det svenska bolaget. 

Ekonomichefen följer upp och analyserar bolagets framtida utveckling och lönsamhet i syfte att säkerställa att de är i linje med koncernens centrala målsättningar. Du ansvarar för budget, bokslut och rapportering månads-, kvartals- och årsvis till koncernen med ett fokus på effektivitet. Du ansvarar även for årsbokslut, skattedeklarationer och övrig extern finansiell rapportering. Då affärerna drivs i projektform bör ekonomichefen ha en förmåga att sätta sig in i och förstå projekten för att kunna vara ett beslutsstöd för både projektledare och avdelningschefer.

I arbetet ingår även ett ansvar för kontakter med externa intressenter så som myndigheter, revisorer och banker.

Metalock gruppen är i en stark digitaliseringsfas och ekonomichefen har ansvar för att implementera och utveckla flexibla system, verktyg och rapporter för effektiv en uppföljning av företaget.

Utbildning
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning och ekonomistyrning i en internationell miljö. Här finns en öppning för dig som nu är redo för nästa utvecklingssteg i din karriär.

Personliga kvalifikationer
Du är en god kommunikatör, har hög integritet och trivs med ett högt tempo i en spännande miljö. Du tycker om att träffa många olika typer av människor och har en pedagogisk personlighet. För att lyckas i rollen krävs att du har en stark analytisk förmåga och ser
till helheten utan att förlora viktiga detaljer. 

Du behärskar svenska och engelska både i tal och i skrift.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval.

Kontakt
Mattias Larrieu, mlarrieu@contaplus.se, 0734166016
Jeanette Liljeblad, jliljeblad@contaplus.se, 0767760190

Sedan starten 1904 har Metalock, ett företag inom Midroc Europe, legat i täten som specialist på underhåll och reparationer inom industri och shipping. Företaget erbjuder i dag unika tjänster som kvalificerad mekanisk installation i process- och tillverkningsindustrin samt mobil bearbetning och termisk sprutning. Basverksamheten är mobil bearbetning, termisk sprutning och metalockning. Vi servar bland annat stål-, pappers-, petro- och kraftindustrin och tillgodoser även industrins ökande behov av slipning och termisk sprutning av förslitningsytor på maskinkomponenter. Metalockföretagen finns idag representerade i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Ryssland, USA, Indien, Förenade Arabemiraten, Saudiarabien och Sydafrika. För mer information vänligen besök www.metalock.com och www.midroc.se.