Ekonomichef till Klintberg & Way Automotive

Plats
Göteborg
Annonserat
den 20 augusti 2018
Stängs
den 9 september 2018
Kontakta
Martin Dahlberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

ekonomichef.gif

Sista ansökningsdag: 2018-09-09

Jobbkategori: Ekonomi

Klintberg & Way Automotive söker en operativ ekonomichef som vill vara med på en spännande resa i ett expansivt bolag där du får stor möjlighet att vara med och påverka verksamheten.  KW Automotive är det entreprenörsdrivna bolaget med korta beslutsvägar och prestigelös kultur. Bolaget har 18 anställda varav 6 personer sitter i Göteborg. Huvudkontoret ligger i Lugano, där sitter VD, marknad och kvalité, I Göteborg finns ekonomi och logistik. Bolaget har även verksamhet i Bremerhaven.  

Rollen som ekonomichef är bred och stimulerande för dig som vill arbeta både strategiskt och operativt. Ditt ansvar blir att driva och leda arbetet med den löpande redovisningen samt bokslutsarbetet. Du kommer även involveras i arbetet med att utveckla rutiner och processer kopplat till företagets resultatuppföljning samt ekonomistyrning. I rollen kommer du att arbeta nära företagets CFO som du även rapporterar till.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Månads- och årsbokslut
  • Löpande redovisning
  • Moms, skatt och deklarationer
  • Ekonomisk analys och uppföljning
  • Budget och prognos
  • Koncernrapportering

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från liknande roll, gärna från verksamhet som involverat internationell handel och importverksamhet. Du är civilekonom eller motsvarande och har en bred erfarenhet som gör att du kan hantera detaljfrågor såväl som övergripande strategiska frågeställningar. Stor vikt kommer läggas vid en gedigen erfarenhet av redovisning samt bokslutsarbete. Då bolaget har verksamhet i flera länder kommer goda språkkunskaper att vara viktigt, främst engelska. Tyska är meriterande.

Som person är du analytisk, noggrann, kommunikativ och ansvarstagande. Du är initiativrik med helikopterperspektiv och trivs med att arbeta nära verksamheten.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via jerrie.se, sista ansökningsdag är 9 september. Har du frågor vänligen kontakta Martin Dahlberg på 0763-17 07 41.

Klintberg & Way Automotive har sitt säte i Göteborg, och är den snabbast växande enheten inom Klintberg & Way Gruppen - en underkoncern till Anders Hedin Invest. Klintberg & Way Gruppen har tre fokusområden:  Reservdelar och tillbehör (Europas största grossist av reservdelar och tillbehör till amerikanska bilar), Däck (generalagent i Sverige för ett flertal ledande globala däckmärken), samt den nystartade Automotiveverksamheten (sedan oktober 2017 officiell importör av Dodge personbilar och RAM pickuper för hela Europa). Anders Hedin Invest-koncernens omsättning beräknas under rullande 12 månader uppgå till 30 miljarder SEK efter nyligen genomförda förvärv. Koncernen kommer sälja ca 85 000 fordon under rullande 12 månader och ha 2 700 anställda.