Chef för Elmias B2B-mässor

Rekryterare
Elmia
Plats
Jönköping
Annonserat
den 21 augusti 2018
Stängs
den 20 september 2018
Kontakta
Josefin Lindenfalk
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Elmia ska vara en av Nordens ledande mötesplatser för att driva affärer och skapa upplevelser. Är du ledaren som kan ta Elmia till nästa nivå? Har du drivkraft och mod att som ledare utvecklas och utveckla Elmias verksamhet och möta våra framtida utmaningar?

Välkommen med din ansökan!

Dina framtida arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara chef för affärsområdet som fokusera på Elmias business to business (B2B) mässor. Mässorna fokuserar främst på tillverkningsindustrin, de gröna näringarna samt branscher kopplade till samhällsbyggnad och infrastruktur.  Affärsområdet ansvarar för att genomföra och vidareutveckla befintliga B2B-mässor men även för att arbeta fram nya, framtida koncept. Målet är att skapa långsiktigt lönsam tillväxt genom att erbjuda ännu bättre mötesplatser där kunden och affären är i fokus. 

Som chef ansvarar du för att leda och utveckla verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare, Elmias ledningsgrupp samt våra externa partners. Du driver de strategiska frågorna framåt för att ytterligare stärka och utveckla Elmias position som mötesplats för upplevelser, innovation och affärsutveckling Du bygger och utvecklar befintliga nätverk vidare.

Du rapporterar till VD och är en aktiv spelare i Elmias ledningsgrupp. Förutom budget- och verksamhetsansvar ingår personalansvar för affärsområdets gruppchefer.

Dina kvalifikationer
För att bli lyckosam i rollen har du Elmias bästa för ögonen. Du har ett brinnande intresse för strategisk affärsutveckling inklusive utveckling av medarbetare och tillsammans med samarbetspartners.

Vi tror att du i dina tidigare roller har haft ansvar för såväl medarbetare, budget som strategiska utvecklingsfrågor. Du har framgångsrikt arbetat med externa förhandlingar. Du har även erfarenhet av ledande roller inom specifika branscher. Dina språkkunskaper i svenska och engelska är goda.

För tjänsten krävs en adekvat utbildning och arbetslivserfarenhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

Som person har du god självkännedom, är empatisk och lyhörd. Kommunikativt ledarskap är för dig en självklarhet. Ditt ledarskap präglas av tillit till ditt teams förmåga att bidra till och utveckla verksamheten. Du uppmuntrar ett arbetsklimat där etablerade arbetssätt utmanas och ifrågasätts för att uppnå bästa möjliga resultat. Du förstår värdet av att prestigelöst ge och få återkoppling.

Du är strukturerad och tar lätt till dig information. Därmed har du förmåga att fatta beslut och med stort engagemang driva utvecklingen mot uppsatta mål. Du har erfarenhet av att arbeta i pressade situationer vilka du hanterar lugnt och metodiskt.

Vi tillämpar löpande urval så tveka in att skicka in din ansökan.

Om din framtida arbetsplats
Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor, konferenser, kongresser och event. Vår gedigna branscherfarenhet i kombination med vår förmåga att inspirera och driva innovation gör oss till en engagerad partner inom allt från lantbruk, industri och samhällsbyggnad till e-sport och underhållning.

Ansvarig rekryterare

Josefin Lindenfalk

josefin.lindenfalk@elmia.se

Elmia har en offensiv position med mässor i världsklass och besökare från hela världen. Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Mässor, event, kongresser – vi är den rätta platsen för alla möten mellan människor som har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.