Koncernredovisningschef till INFREA

Rekryterare
Infrea
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 augusti 2018
Stängs
den 21 september 2018
Ref:
2267
Kontakta
Madelene Steinert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en koncernredovisningschef till INFREA. INFREA är ett investmentbolag som består av en industrigrupp med mål att vara stabil över konjunktursvängningar och med fokus inom industriservice och infrastruktur. INFREA:s affärsstrategi bygger på en kombination av entreprenörskap, företagsledning och fundamental finansiell analys för utveckling. Bolagets aktie noterades i april 2018 och de söker nu en koncernredovisningschef som kommer att vara med och delta och bidra till den spännande tillväxtresa som bolaget är inne på.

Som koncernredovisningschef på INFREA arbetar du i en bred och kommunikativ roll där du ansvarar för koncernkonsolideringen av dotterbolagen, kontakt med revisorer samt rapportering till styrelse och ledningsgrupp. Du rapporterar till CFO och du kommer även att ingå i ledningsgruppen. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Ansvara för att inhämta och konsolidera räkenskaperna av bolagets dotterbolag dels till den interna månadsrapporteringen dels till externa kvartals- och årsredovisningar
  • Kontrollera den löpande redovisningen som sköts av en extern redovisningsbyrå
  • Ansvara och utveckla den interna rapporteringen till ledning och styrelse
  • Vara drivande i arbetet att gå över till IFRS från K3 
  • Vara drivande i analys och informationsinhämtning av de bolag som förvärvats av koncernen
  • Vara kravställare mot ekonomifunktionerna i dotterbolagen kring rapportering samt övriga ekonomiska frågor

Erfarenhet
Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, det är meriterande om du har en akademisk utbildning. Vidare har du minst 5 års erfarenhet av relevant erfarenhet och skapat dig en god förståelse för koncernredovisning och dess olika delar, framförallt IFRS men även K3. Du har även erfarenhet av successiv vinstavräkning och redovisning i entreprenadbolag. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom entreprenörsdrivna bolag, bolag inom tjänstesektorn samt förvärvsintensiva bolag. Vidare uttrycker du dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation.

Personliga egenskaper
Som person är du tydlig, självgående och analytisk. Du trivs att arbeta i en kommunikativ roll med många kontaktytor där du fungerar som ett stöd och kravställare till kollegor med ekonomisk kunskap och som bollplank. Vidare är du prestigelös och tycker om att driva frågor i en dynamisk och snabbrörlig miljö i en platt organisation.

INFREA
INFREA investerar för att kunna ta hand om den infrastruktur du använder varje dag. När samhällen växer och åldras krävs både ny infrastruktur och underhåll av befintlig. Vi tror på en stark tillväxt inom våra affärsområden mark och anläggning, vatten och avlopp samt brandskydd. INFREA:s affärsstrategi bygger på en kombination av entreprenörskap, företagsledning och fundamental finansiell analys för utveckling. INFREA arbetar aktivt för att bidra till en hållbar utveckling av samhället. Bolagets kontor är i Gamla Stan, Stockholm. Läs vidare om INFREA på www.infrea.se

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Madelene Steinert och Johan Zehtrin.

Liknande jobb

Liknande jobb