CFO till Datema, Stockholm

Rekryterare
Datema
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 augusti 2018
Stängs
den 21 september 2018
Ref:
2268
Kontakta
Madelene Steinert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Affärsnära och analytisk CFO till Datema

Datema verkar i en internationell miljö och är en helhetsleverantör av IT-lösningar inom mobilitet, affärssystemprocesser och integration som erbjuder företag och organisationer ett tydligt mervärde. Sedan 2017 har Novax, som ingår i familjeföretaget Axel Johnson, gjort betydande investeringar i Datema och bolaget är nu inne på en spännande tillväxtresa där du som CFO får vara med och bidra till denna.

Du kommer att fungera som en strategisk affärspartner och som VD:ns högra hand, i såväl framåtblickande scenarioanalyser som att följa med på resor och träffa potentiella kunder samt finansiella samarbetspartners. I din roll som CFO får du även möjligheten att utveckla ditt ledarskap vidare i en öppen företagskultur som kännetecknas av drivna medarbetare som har ett högt engagemang för verksamheten de verkar inom. Du kommer att ha personalansvar för tre personer på ekonomifunktionen och rapporterar direkt till VD. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Ansvara för arbetet kring utvecklingen av affärsorienterade processer, rapporter och KPI:er för ekonomisk styrning inom organisationen
  • Ansvara för affärsnära controlling, analys samt rapportering av resultat i organisationen 
  • Fungera som en strategisk affärspartner och utveckla och beräkna business case och scenarioanalyser
  • Ansvara för budget- och prognosarbete
  • Inneha ett övergripande ansvar för det operativa arbetet på ekonomifunktionen
  • Personalansvar för personer inom ekonomiavdelningen och kontinuerligt arbeta med deras utveckling

Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi samt minst 5 års erfarenhet av roller som Business Controller, managementkonsult alternativt om du har skaffat dig motsvarande erfarenhet i en annan relevant analytisk och affärsdrivande roll. Du har arbetat självständigt med budget, prognos och affärsorienterad controlling sedan tidigare och skapat dig en väldigt god förståelse för vad som driver affären och verksamheten framåt. Vidare drivs du av att utveckla, utvärdera och effektivisera rutiner och rapportverktyg. I dina tidigare roller har du även skapat dig en god förståelse för redovisning. Det är starkt meriterande om du har en bakgrund inom mjukvaruföretag, men inget krav. Vidare uttrycker du dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk och strukturerad person som är bra på att kommunicera och är skicklig på att hantera många kontaktytor. Du är driven och väldigt affärsorienterad person som tycker om att driva verksamheten framåt och möjliggöra affärer. Vidare är du en lyhörd och ansvarsfull ledare som har en förmåga att skapa en bra teamkänsla och kan verka för ett gemensamt mål.

Datema
Datema har i över 30 år erbjudit en helhetsleverantör av IT-lösningar inom mobilitet, affärssystemprocesser och integration som erbjuder företag och organisationer ett tydligt mervärde. Vi är specialister inom Retail, Transport & Logistik, ERP och Integrationer vars tjänster mer eller mindre alltid ingår gemensamt i de uppdrag vi levererar till våra kunder. Våra IT-specialister, ERP-konsulter och applikationsutvecklare med lång branscherfarenhet utgör stommen i vår verksamhet och supporterar i dagsläget runt 600 företag i Sverige, Norge och Danmark.

Sedan 2017 är Novax, som ingår i familjeföretaget Axel Johnson, delägare i Datema. För mer information: www.datema.se

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvariga kontaktpersoner är Madelene Steinert och Patrik Sundelin.

Liknande jobb

Liknande jobb