Näringslivschef till Botkyrka kommun

Rekryterare
Botkyrka Kommun
Plats
Botkyrka, Stockholm
Annonserat
den 27 augusti 2018
Stängs
den 17 september 2018
Ref:
SE-13073
Kontakta
Louise Dellström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Öppen, ansvarstagande, modig och energisk

En av Sveriges mest dynamiska kommuner, Botkyrka – långt ifrån lagom, letar efter en person med mycket god kunskap om näringslivets förutsättningar

Position

Arbetsuppgifter
I rollen som näringslivschef är du ambassadör för näringslivsfrågor lokalt och regionalt och har ansvar för att förverkliga strategin för Botkyrka kommuns näringsliv. Uppdraget är att säkra kommunens arbete för ett gott företagsklimat med företagen och medborgarna i fokus.

Vi tror på ett processinriktat arbetssätt för att på ett bättre sätt möta medborgarnas och företagens behov och önskemål. Du som näringslivschef är delansvarig för utveckling av processen för arbete och företagande.

Som näringslivschef arbetar du nära verksamheten och har personal- och budgetansvar för en organisation med tre kompetenta medarbetare. Näringslivschefen är en viktig del av förvaltningens samlande ledningsgrupp och rollen är direktrapporterande till chefen för arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen. I rollen som näringslivschef ingår även strategiska lednings- och styrelseuppdrag samt föredragande i politiska nämnder. För att åstadkomma de bästa resultaten och lyckas med uppdraget bör man vara duktig på och intresserad av att aktivt arbeta på ett förvaltningsöverskridande sätt.

Kvalifikationer

  • Mycket god kunskap om näringslivets förutsättningar

  • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

  • Erfarenhet av att själv driva företag alternativt arbeta inom näringslivet

  • Erfarenhet från roller med personal- och budgetansvar

  • Relevant högskoleutbildning

  • En mycket god kommunikativ förmåga

Meriterande

  • Regionala och nationella nätverk

  • Erfarenhet av affärsnätverkande eller samarbete med företagsorganisationer

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och i rollen som Näringslivschef är det viktigt att ha en framträdande förmåga att skapa förtroendefulla relationer och nätverk. Du bör vara lyhörd, ha förmåga att läsa av situationer och anpassa ditt sätt efter de specifika utmaningar du står inför.

Du bör vidare vara duktig på att organisera och strukturera arbetet för att kunna hantera utmaningar både ur kort- och långsiktigt perspektiv. Vissa frågor kräver stor uthållighet och hög energinivå. Du är ansvarstagande och intresserad av att ge service av hög kvalitet och leverera lösningar. Vidare är det viktigt att du har förmågan att överblicka komplexa frågeställningar och bryta ner dem till mål att agera på.

Stämmer beskrivningen in på dig? Välkommen med din ansökan!

Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-13073) så snart som möjligt, dock senast 17 september 2018. Vi intervjuar löpande och frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av Louise Dellström, konsult på Mercuri Urval via mail; louise.dellstrom@mercuriurval.com eller telefon; 0708-758 124.

Botkyrka kommuns fackliga representanter nås via kontaktcenter på Tel 08-503 61 000.

Om företaget

Om Botkyrka
Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 91 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Botkyrka har de senaste åren påbörjat en förändringsresa som bygger på medborgarkontakten och som är processtyrd utifrån de behov som medborgarna har av sin Kommun. Fokus är medborgaren, att jobba tillsammans och med ett ökat medarbetaransvar och initiativ. Botkyrkas kommun har en värdegrund som består av en ledstjärna ”medborgarens fokus” och fyra värdeord; öppna, ansvarstagande, energiska och modiga.

Botkyrka kommun sträcker sig från Mälaren i norr till Himmerfjärden i söder och är, till ytan sett, länets största kommun. Läs mer om oss på www.botkyrka.se.

Liknande jobb

Liknande jobb