Group Financial Controller till Axel Johnson International

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 27 augusti 2018
Stängs
den 26 september 2018
Ref:
2269
Kontakta
Madelene Steinert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Axel Johnson International söker en driven koncernredovisningsekonom där du får möjligheten att arbeta i en förvärvsintensiv och internationell miljö. Axel Johnson International förvärvar och utvecklar entreprenörsdrivna teknikföretag inom strategiskt utvalda nischmarknader, bolagen är oftast marknadsledande inom sina respektive nischer eller geografiska marknader. I din roll som koncernredovisningsekonom erbjuds du en bred roll med internationell prägel där teamet du tillhör ansvarar för konsolideringen samt rapportering av över 100 företag. Denna position är placerad i centrala Stockholm och rapporterar till Head of Group Finance. Som anställd på Axel Johnson International erbjuds du en attraktiv arbetsplats med öppet klimat och där man som medarbetare får möjligheten att påverka. Axel Johnson International arbetar även aktivt för ett hållbart företagande. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Som en del av ett team, ansvara för kvalitetssäkring och konsolidering av dotterbolag
  • Självständigt göra bokslut samt upprätta årsredovisning på koncernnivå
  • Upprätta förvärvsanalyser samt utbildning av förvärvade bolag
  • Supportera ekonomifunktionerna i dotterbolagen kring rapportering samt övriga frågor
  • Vara behjälplig i ad-hoc frågor och projekt hänförliga till koncernredovisningen
  • Delta i ett kontinuerligt arbete med förbättringar av rutiner och processer på avdelningen

Erfarenhet

Du har akademisk examen inom ekonomi samt minst 4 års erfarenhet av koncernredovisning och har skapat dig en god förståelse för konsolidering och koncernredovisningens olika delar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en internationell verksamhet och arbetat på engelska i tidigare tjänster. Vidare är det även meriterande om du har en revisorsbakgrund från Big4 samt om du har arbetat i Cognos. Du uttrycker dig väldigt väl på svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation.

Personliga egenskaper
Som person är du kommunikativ och pedagogisk och trivs att arbeta i en roll med många kontaktytor där du fungerar som ett stöd till kollegor inom koncernen. Vidare är du ödmjuk, prestigelös och lösningsorienterad och tycker om att arbeta i ett team samt i en föränderlig miljö. Du hugger tag i det som behövs, är proaktiv och känner dig inte låst till en befattningsbeskrivning.

Axel Johnson International
Axel Johnson International är en industrigrupp som förvärvar och utvecklar teknikföretag inom strategiskt utvalda nischmarknader. Gruppen har över 100 företag inom sina fyra affärsområden. Bland Axel Johnson Internationals över 100 företag finns experter inom så skilda områden som avancerade industriella pumpar, utrustning för tunga lyft, lastsäkring vid transporter, kullager och transmissioner samt komponenter för tunga fordon. Kunderna finns inom en mängd olika branscher – från tillverkning av livsmedel till globala transporter, från vindkraftverk till gruvor och från byggarbetsplatser till oljeriggar. 

Bolagen inom Axel Johnson International är oftast marknadsledande inom sina respektive nischer eller geografiska marknader. Det är entreprenörsdrivna företag, långsiktiga och med fokus på värdeadderande kundlösningar. Axel Johnson International driver utveckling inom fyra utvalda strategiska utvecklingsområden som omfattar digitalisering, service, hållbarhet och kompetensförsörjning.

Axel Johnson International ingår i Axel Johnson-koncernen.

Läs gärna mer om Axel Johnson International på www.axinter.com

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Madelene Steinert och Patrik Sundelin.

Liknande jobb

Liknande jobb