Ekonomichef till Modity i Lund

Rekryterare
Modity
Plats
Lund (Kommun), Skåne (SE)
Annonserat
den 27 augusti 2018
Stängs
den 26 september 2018
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ekonomichef till Modity i Lund

Kan du förenkla en energiaffär? Då är du rätt person för oss. Vi på Modity hjälper våra kunder genom att förenkla och förutse. Med spetskompetens, öppenhet och närvaro, liksom nyfikenhet och ett vidare perspektiv.

För Moditys räkning rekryterar vi nu en ekonomichef. Som ekonomichef kommer du att rapportera till CFO och ha personalansvar för 7 personer på ekonomiavdelningen.

I rollen ingår att leda bolagets ekonomifunktion och ansvara för bolagets ekonomistyrning och redovisning samt att kontinuerligt arbeta med att förbättra interna arbetssätt och systemstöd. Ekonomiavdelningen arbetar med ekonomi och controlling, backoffice och fakturering av fysiska och finansiella flödet. Arbetet är redovisningsmässigt komplext med avancerade beräkningar av kassaflöde och bokslutsvärderingar av finansiella instrument relaterade till energimarknaden.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Personalansvar för 7 personer
  • Redovisning, rapportering och bokslutsarbete
  • Analyser och uppföljning
  • Intern kontroll
  • Budget
  • Årsredovisning
  • Systemansvarig
  • Utveckla rutiner och processer
  • Kontakt med revisorer, skatteverket samt banker och börser i olika länder

Lämplig bakgrund
Vi tror att du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande och ca 5-10 års relevant erfarenhet från arbete inom revision eller redovisning. Ett plus är om du arbetat i ledande befattning och haft personalansvar, men intresset och viljan att leda och utveckla människor är viktigare än erfarenheten. Du har ett starkt affärsdriv och intresse för affären och vill arbeta med och utveckla verksamheten. Du har gärna branscherfarenhet och erfarenhet av att arbeta med finansiella instrument och banker/börser och gärna erfarenhet från komplex redovisning och värderingsfrågor. Du har erfarenhet från att utveckla och ansvara för affärs- och rapporteringssystem. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift och är duktig på att analysera och kommunicera företagets ekonomi till ledande intressenter på ett pedagogiskt och inspirerande sätt.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad, noggrann och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Som person är du kommunikativ, flexibel och pragmatisk samt har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt samt sätter upp och håller deadlines. Vidare är du intresserad av att utveckla rutiner och arbetssätt samt har en god samarbetsförmåga och en stark vilja att utveckla dig själv och dina medarbetare.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Modity med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.