Analytiker inom bankpolicy, med internationellt fokus

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 29 augusti 2018
Stängs
den 24 september 2018
Ref:
1085
Kontakta
Björn Bargholtz
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som analytiker på avdelningen Bankpolicy och kreditriskmodeller arbetar du med policyfrågor inom bankområdet. Det innebär att du tar fram underlag i regelgivningsprocesser och till FI:s externa kommunikation, du arbetar med policyanalys i frågor som berör hur banktillsyn ska bedrivas samt deltar i eller samordnar möten mellan FI och andra myndigheter, företag och organisationer i Sverige och internationellt.

Du kommer att arbeta med olika FI-övergripande frågor inom området finansiell stabilitet, oftast i projektform. Som policyanalytiker har du en generell förståelse för banker och finansmarknadsreglering, men fördjupar dig inom olika ämnesområden, t.ex. bankkrishantering, bankers finansiering eller systemviktsbedömningar.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med kollegor inom FI och på andra myndigheter inom finansmarknadsområdet samt stort fokus på internationellt arbete med regleringsfrågor.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi och minst ett par års erfarenhet av arbete med analys eller policyfrågor inom finansmarknadsområdet. Har du även utbildning inom juridik är det meriterande. Arbetet förutsätter mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt förmåga att självständigt skriva texter med rätt stilnivå. Vi ser gärna att du har arbetat med regelverk och riskbedömning på bank alternativt på myndighet inom finansmarknadsområdet.

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du kommunicerar tydligt och bidrar med gott samarbete.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Björn Bargholtz på 08- 408 983 77.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 24 september 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb