Controller till Stockholmsmässan

Plats
Älvsjö, Stockholm
Annonserat
den 30 augusti 2018
Stängs
den 28 september 2018
Kontakta
Therese Kraft
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Stockholmsmässan AB

Controller till Stockholmsmässan

Stockholmsmässan är en av världens främsta och mest flexibla mötesarrangörer! Lockas du av möjligheten att få att arbeta i en miljö som präglas av en entreprenöriell stämning, högt tempo, fokus på ständig förbättring och framförallt kundnöjdhet!

Tjänsten som Controller innebär att du arbetar med uppföljning och analys av företagets verksamhet. Du har en specialistroll och ingår i en Controllergrupp på 3 personer. Du rapporterar till enhetschefen för controlling. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter.

 • arbeta aktivt nära verksamheten i budget, prognos och långtidsprognosprocesser
 • uppföljning och analys av verksamheten, innefattande Stockholmsmässans egna såväl som inhyrda externa arrangemang samt försäljning av kringtjänster
 • fördjupade analyser av marginaler och produktionskostnader
 • rapportering 
 • delaktig i framtagande och uppföljning av investeringscase 
 • bistå i stora offerter 
 • ansvarig för hållbarhetsuppföljning  
 • utveckla och förfina bolagets nyckeltalsuppföljning och målstyrning
 • företagsövergripande ekonomiska utredningar (t ex lönsamhetskalkyler för nya produkter)
 • delta i diverse förändringsprojekt i verksamheten
 • projektleda mindre utvecklingsarbete

Vem är du? 
Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och har fokus på kvalitet. Att du har inititiativkraft, är självständig och slutför dina uppgifter med engagemang ser vi som viktiga egenskaper. Din kommunikativa förmåga är god och du kan vara tydlig i dina ställningstaganden och avsikter samtidigt som du kan samverka flexibelt med kollegor. Vidare både vill och kan du bidra med din spetskunskap och är öppen för förändringar där du också kan vara den som driver förändring och förnyelse .

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 3-5 års erfarenhet som Controller och har en civilekonom-utbildning. Du har ett gott siffersinne och en utpräglad analytisk förmåga kombinerat med noggrannhet. Du har även en god samarbetsförmåga‚ är stresstålig och har skinn på näsan. Det är även viktigt att du kan arbeta under tidspress och leverera ett bra resultat. Vi ser även att du har starka Excel kunskaper. 

Stockholmsmässan erbjuder:
En spännande arbetsplats som är dynamisk och omväxlande. Samarbetet på ekonomiavdelningen fungerar bra och det råder en öppen och trevlig stämning. Vi hjälper varandra och är noga med att upprätthålla en hög standard på det vi levererar. Som Controller arbetar du mycket nära den operativa verksamheten och 
har en nyckelroll inom företaget! Stockholmsmässan är belägen i Älvsjö.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Stockholmsmässan med SJR. Sista ansökningsdag 28/9. 

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Therese Kraft, therese.kraft@sjr.se . 

Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!

Om Stockholmsmässan 
Stockholmsmässan är en av världens främsta och mest flexibla mötesarrangörer. Vi erbjuder den perfekta mötesplatsen för allt från internationella toppmöten till breda publikmässor. Tillsammans med utställare och arrangörer skapar vi välregisserade möten som ger besökaren inspiration, kunskap och affärsmöjligheter. Som Nordens ledande arrangör genomför vi varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 100-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi 10 000 utställare, 1 miljon besökare och fler än 8 000 journalister från hela världen.

Liknande jobb

Liknande jobb