Controller till Stockholms Stift

Rekryterare
Svenska Kyrkan, Stockholms Stift
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 30 augusti 2018
Stängs
den 29 september 2018
Kontakta
Mari Jehrlander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Stockholms stift söker en controller till stiftskansliet. I rollen kommer du att arbeta med både redovisning, rapportering, uppföljning och vara ett stöd till enhetscheferna. Du kommer också att samordna ekonomiarbetet och arbeta med att förbättra systemstödet för att effektivisera processer. Stiftet ansvarar också för stiftelser (11 st. i dag) där förvaltningen i nuläget är utlagd på Kammarkollegiet.

Arbetsuppgifter:

  • Månadsbokslut
  • Årsbokslut, delårsrapport och årsredovisning
  • Rapportering till styrelse och utskott
  • Inkomstdeklarationer, K3 och momsdeklaration
  • Resultatuppföljning och likviditetsplanering
  • Ansvara för och driva budgetarbetet
  • Ansvara för förvaltning av ekonomisystemen
  • Utveckla processer och rutiner
  • Kontaktperson för kapitalförvaltare, banker och nationell nivå

Vem är du
Du har akademisk utbildning i ekonomi och några års relevant arbetslivserfarenhet, gärna från en ideell organisation eller liknande. Du har bra kunskaper i redovisning och erfarenhet av analysarbete. Det är en stor fördel om du har ett intresse för system och erfarenhet av att driva projekt. Du behärskar det svenska språket väl, både i tal och i skrift.

Som person är du driven, kommunikativ och har en förmåga att självständigt driva ditt arbete. Du är också pedagogisk med en förmåga att anpassa dig efter nya utmaningar. Vidare förväntas du ha goda ledaregenskaper och har lätt för att samarbeta med andra.

Du erbjuds
En intressant tjänst med frihet under ansvar med god kompetensutveckling. Tjänsten är placerad i fräscha lokaler i centrala Stockholm.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svenska Kyrkan med Jurek Rekrytering och Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mari Jehrlander tel. 0736-12 05 55. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Mari Jehrlander

Om verksamheten
​Stockholms Stift är det yngsta av Svenska kyrkans tretton stift. Geografiskt är stiftet något mindre än Stockholms län och har sina gränser i Össeby i norr, Botkyrka i söder och Adelsö-Munsö i väster. Det är det befolkningsmässigt största av stiften i Sverige. Stiftets uppgift är att främja församlingarnas verksamhet på olika sätt, att förvalta stiftets egendomar (de så kallade prästlönetillgångarna) samt att utöva tillsyn över att evangelium förkunnas rent och klart i stiftets församlingar. Stockholms stift präglas av mångfald vad gäller kulturell bakgrund, religionsutövning, sociala förhållanden, samlevnadsformer, kulturutbud med mera. Grunden i stiftets organisation är församlingarna. I Stockholms stift finns idag 61 stycken församlingar.

Liknande jobb

Liknande jobb