Affärsutvecklingschef/vice VD till Belatchew Arkitekter

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 30 augusti 2018
Stängs
den 17 september 2018
Ref:
3802317510
Kontakta
Jeanette Kanka
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

vice-vd_Belatchew-Arkitekter.png

Belatchew Arkitekter är ett innovativt arkitektkontor med bas i Stockholm och en internationell verksamhet. Företaget omsätter 24 miljoner och arbetar inom ett brett spektrum av projekt, från bostäder och kontor till samhällsfastigheter. På kontoret beläget med vacker utsikt på Alsnögatan sitter det idag 20 anställda. På företaget råder en entreprenöriell anda med korta beslutsvägar.

Affärsutvecklingschef/vice VD till Belatchew Arkitekter
Vill du arbeta på ett spännande, prisbelönt företag som uppmuntrar nytänkande och kreativitet i en internationell miljö? Gillar du affärer, har lätt för att ta dig an nya utmaningar, är idérik och har lätt för nätverkande inom fastighetsbranschen?

Tjänsten
I tjänsten ingår det operativa ansvaret för verksamheten, ansvar för affärsutveckling och för att de uppsatta målen gällande tillväxt, lönsamhet och nya affärsområden uppnås. Det förväntas att vice VD arbetar proaktivt med förslag på strategisk nivå samt att driva och initiera olika metod- och produktutvecklingar som ligger i framkant. Detta får gärna ske i samverkan med kund.

Huvuddelen av tjänsten består av försäljning och marknadspositionering, utöver detta ingår ledningsfrågor, ekonomisk planering och rapportering. Till hjälp anlitar företaget en extern redovisningsbyrå som levererar månadsrapporter, där affärsutvecklingschef/vice VD ska tolka och följa upp ekonomisk fakta enligt de uppsatta målen. Som vice VD kommer du arbeta i nära dialog med VD.

Arbetsuppgifter

 • Vidareutveckla framtagen strategi och affärsplan tillsammans med VD

 • Ansvara över implementering av strategi och affärsplan

 • Ansvara över förvärv av nya uppdrag och kundrelationer

 • Ansvar över att stärka och utveckla relationer med befintliga kunder

 • Säkra att företagets tjänster är attraktiva på marknaden

 • Ansvara för den ekonomiska uppföljningen av företagets månadsbokslut samt likviditets- och resultatprognos

 • Ansvara för rekrytering inom nya affärsområden samt personalansvar för 10-15 personer

 • Delta i ledningsgruppen

 • Förbereda underlag till styrelsemöten och vid behov vara föredragande i styrelsemöte

Kvalifikationer
KRAV:

 • Akademisk examen från universitet, högskola eller liknande

 • Minst 10 års arbetslivserfarenhet, varav minst 5 års erfarenhet som chef

 • Gedigen och dokumenterad kunskap inom affärsutveckling och ledarskap

 • Har varit chef över en avdelning om minst 10 personer

 • Dokumenterad säljerfarenhet

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupp

 • God förmåga att uttrycka sig i såväl tal som skrift i både svenska och engelska

 • God förståelse eller erfarenhet gällande hur arkitektyrket fungerar

 • Branschkunskap inom fastighet- och/eller samhällsbyggnad/samhällsplanering

MERITERANDE:

 • Goda marknadskontakter och ett stort nätverk

Personliga egenskaper
Som Belatchew Arkitekters affärsutvecklingschef/vice VD måste du vara handlingskraftig och resultatinriktad, samtidigt som du också har en analytisk och affärsmässig sida. Då du har tidigare erfarenhet som chef vet du hur man leder andra och är en lagbyggare som kan skapa engagemang, delaktighet och en vi-känsla bland medarbetarna. När omständigheterna ändras är du flexibel och anpassningsbar genom att snabbt kunna skifta fokus, synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheter i förändringar och inte hinder. Eftersom det även ingår mycket nätverkande och relationsbyggande i denna roll behöver du vara en utåtriktad person med stort kundfokus, som även är duktig på att underhålla relationer.

Välkommen med din ansökan
Om du tycker att tjänsten som affärsutvecklingschef/vice VD passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

För att söka tjänsten, registrera ditt cv och bifoga gärna ett personligt brev. Vi vill ha din ansökan senast den 17 september 2018 och alla ansökningar behandlas löpande.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Kanka epost:  jeanette.kanka@fasticon.se  eller tel. 0723-89 99 75.

Om företaget
Belatchew Arkitekter grundades 2006 av Rahel Belatchew. Belatchew Arkitekter är en arkitektbyrå vars projekt kännetecknas av verkshöjd, innovation och spets inom hållbarhet och finns främst inom bostäder, kontor och samhällsfastigheter. Den experimentella studion Belatchew Labs har rönt stort internationell uppmärksamhet för sina visionära projekt. Bland tidigare referensprojekt kan nämnas Tensta Torn, BuzzBuildning och bostadshus i Norra Djurgårdsstaden. Företaget strävar efter att vara en kreativ och innovativ byrå i framkant med högt i tak och engagerade medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb