Projektingenjör till Trafikverket, Karlstad

Rekryterare
Trafikverket
Plats
Karlstad (Kommun), Värmland (SE)
Annonserat
den 30 augusti 2018
Stängs
den 29 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Deltid

Nu söker vi dig som är en lagspelare ut i fingerspetsarna! Vi letar efter dig som är nyexaminerad ingenjör eller ekonom med tekniskt intresse, alternativt dig med något års erfarenhet, till en tjänst som projektingenjör med ett unikt programupplägg. Här får du chansen att arbeta nära projektledarna och biträda de med att administrera spännande projekt inom infrastruktur!

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Projektingenjör till Karlstad. Till tjänsten får du även ett kompetenspaket från Academic Work innehållande allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops. Tjänsten är inledningsvis på 60% men på sikt, och om samarbetet fungerar bra, så kan tjänsten övergå till en 100%-tjänst.

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Vår kund fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket.

ARBETSUPPGIFTER
Som projektingenjör kommer du att arbeta nära och direkt under flera projektledare med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Exempel på arbetsuppgifter:

 • Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras.

 • Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, risker, reserver, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö.

 • Medverka vid interna möten och byggmöten där du bland annat kommer att hantera underrättelsehantering.

 • Strukturera och administrera projekten i projektsystemen så att projekten uppfyller gällande rutiner.

 • Säkerställa projektens fakturaflöden, stödja projektledaren i ekonomiuppföljning samt övrig administration.

Som Projektingenjör kommer du att få arbeta i flera spännande projekt inom både nyproduktion och förändring av väg-och järnvägsinfrastruktur i Sverige. Du får en roll som projektingenjör och kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också startar ett utbildningsprogram hos Academic Work som inleds med en grundlig introduktion och där du sedan får varva praktik med teori. Du kommer även att ha en egen coach som stöd och vägledning.

VI SÖKER DIG SOM
Har civil- eller högskoleexamen inom teknik eller ekonomi. Det är mycket meriterande om du har läst en ingenjörsutbildning till exempelvis byggingenjör eller med inriktning mot väg och vatten.

Efterfrågade specifika kompetenser:

 • Har ett genuint intresse för teknik eftersom det är en teknisk bransch

 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, eftersom det förekommer kontakt och dokumentation på dess språk

 • Har mycket god datavana och goda kunskaper i Office-programmen Excel, Word och Outlook

Det är även meriterande om du har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen, process-/tillverkningsindustri, underhållsverksamhet eller statlig verksamhet, men detta är inget krav.

Som person trivs du med samarbete och att skapa goda relationer. Du har förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du en lagspelare som inte är rädd att hugga i där det behövs. Du har en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Du kommer att ha en viktig roll i projektens ekonomiska uppföljning, administrativa struktur och dokumenthantering. Det är därför meriterande om du har tidigare erfarenhet/kompetens inom ekonomi och/eller dataadministration.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Inledningsvis 60%, men kan på sikt övergå till en 100%-tjänst

 • Arbetstider: Kontorstider, flexibelt

 • Placering: Karlstad

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på skrivteammailen@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

 • Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

INFORMATION OM FÖRETAGET
Trafikverkets uppgift är att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell – och att alla resor och transporter sker så säkert som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan. Genom allt detta kan du vara med och bidra till ett tillgängligt Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället. Regioner kan utvidgas när arbetspendlingen fungerar. Både stadsmiljöer och landsbygd kan utvecklas när transportmöjligheterna är anpassade till människors behov.