Koncernredovisningsekonomer till välkänt fastighetsbolag!

Rekryterare
Academic Work
Plats
Göteborg (Stad)
Annonserat
den 31 augusti 2018
Stängs
den 30 september 2018
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Är du en utbildad ekonom med erfarenhet av koncernredovisning och letar nu efter en ny utmaning? Vill du bli en del av ett härligt team i centrala Göteborg där du kommer ha möjlighet att utnyttja dina erfarenheter maximalt? Då kan du vara helt rätt person till detta fastighetsbolag på frammarsch!

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för kunds räkning två koncernredovisningsekonomer.

Denna stora fastighetsägare har sitt Göteborgskontor mitt i de centrala delarna av staden och du kommer att bli en del av ett välkommande team på tio personer. Teamet består av olika kompetenser där alla ser fördelarna med att ha högt i tak där alla får sin röst hörd för att kunna utvecklas tillsammans. I dagsläget finns det även två anställda i samma yrkesroll som ger dig möjligheten att bolla idéer med.

Inledningsvis kommer det finnas möjlighet till introduktion anpassad efter behov och beroende på tillträdesdatum kommer du ha chansen att följa med andra koncernredovisningsekonomer i deras dagliga arbete för att på ett så effektivt sätt komma in rollen.

På detta företag är det frihet under ansvar som symboliserar kulturen där du även likt internt anställda har möjlighet att utföra interna utbildningar.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos kund. Uppdraget kommer att vara på heltid och inledningsvis sträcka sig sex månader framåt med goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som koncernredovisningsekonom eller regionsekonom som det kallas internt kommer du att arbeta gentemot en specifik region. Ditt närmsta samarbete kommer att vara med regionens controller och ytterligare en redovisningsekonom. Grundtanken är att redovisningsekonomen kommer att sköta det löpande arbetet medans du som regionsekonom kommer att få möjligheten att vara delaktig i utvecklandet av mallar och rutiner. I teamet är det viktigt att man hjälps åt, så vid enstaka tillfällen kan du få hoppa in och vara delaktig i den dagliga redovisningen.

Du kommer till exempel att:

 • Självständigt upprätta årsredovisningar och inkomstdeklarationer.

 • Jobba med projektavslut.

 • Ta fram rutiner/mallar.

 • Ha daglig kontakt med regionens controller som du ska rapportera gentemot.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har minst ett års erfarenhet av koncernredovisning.

 • Självständigt har upprättat årsredovisningar och inkomstdeklarationer.

 • Behärskar koncernskatt.

 • Är obehindrad i det svenska språket i både tal och skrift då du kommer att kommunicera på detta språk dagligen.

 • Har slutfört en eftergymnasial utbildning inom ekonomi.

Det är meriterande om du…

 • Har arbetat i IFRS och/eller har erfarenhet från fastighetsbolag.

Vi lägger stor vikt på dina personliga kompetenser som är avgörande för din framgång i rollen. Tjänsten innebär kontinuerliga samarbeten så är det viktigt att du uppskattar att arbeta i team och vill bidra till en stark gemenskap. Arbetsrollen är av senior karaktär så noggrannhet och struktur är en självklarhet för att slutföra arbetsuppgifterna på ett så bra sätt som möjligt inom utsatta tidsramar. Dina dagliga arbetsuppgifter kan variera så du ska ha ett flexibelt förhållningssätt där du ser en varierande roll som något spännande.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Göteborg

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

 • Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här