Business Intelligence Analyst till Nordea

Rekryterare
Nordea
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 31 augusti 2018
Stängs
den 30 september 2018
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Är du en rykande färsk ekonom med inriktning finans eller redovisning med viljan och rätt attityd för att bli en del av Nordea? Är du en duktig kommunikatör och har ett intresse för regelverk? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan till tjänsten som Business Intelligence Analyst – sök redan idag!

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker en Business Intelligence Analyst till Nordea, på en expanderande avdelning med cirka 15 kollegor som ingår i den större sektorn Group Functions Information & Reporting (GFIR). Avdelningen som du kommer bli en del av ansvarar för skatterapportering och redovisningsflödet. Du blir en del av en snabbt växande miljö där målet hela tiden är att förfina processerna som finns idag och utveckla nya sätt att nå perfektion.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Nordea. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig över 6 månader. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget eller ev. överrekryterad till Nordea, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

ARBETSUPPGIFTER
Som Business Intelligence Analyst kommer du att arbeta i utvecklingsprojekt för att hitta olika lösningar. Du kommer arbeta med regelverken från exempelvis ECB, och se till att lösningarna finns på plats för gällande och nya regelverk och tillsammans med berörd avdelning hitta affärsmodeller och systemstöd för detta.

Du kommer till exempel att:

 • Skapa kravspecifikationer för att uppnå regelverken

 • Följa upp och sluttesta projekten

 • Övervaka regelverken

Tjänsten passar dig som arbetat 1-2 år med redovisning, eller inom något som liknar denna tjänst, förslagsvis bredvid studierna som exempelvis redovisningsassistent. Du har ett intresse för bank- och finanssektorn, tycker skatter är spännande och har ett starkt framåtdriv.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har minst en kandidatexamen i ekonomi med inriktning finans eller redovisning

 • Professionell kunskap i det engelska språket då detta är koncernspråket

 • Minst ett års relevant erfarenhet, förslagsvis vid sidan av studierna inom redovisning

 • Är en van användare av Officepaktet

Det är meriterande om du…

 • Har erfarenhet av SAP och/eller Navision

 • Har kunskap/erfarenhet kring skatter

Som person är du kommunikativ med ett starkt driv i arbetet som genomsyras av din noggrannhet. I arbetet förekommer flera kontaktytor i banken, vilket förutsätter ett naturligt nätverkande och skapandet av goda relationer.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående, med hänsyn till viss uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid, 6 månader med god chans till förlängning

 • Arbetstider: Kontorstider

 • Placering: Centrala Stockholm

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordeas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Nordea är den största finanskoncernen i Norden och Östersjöregionen, med en ledande ställning bland företagskunder och institutionella kunder såväl som privat- och private banking-kunder. Dessutom den ledande leverantören av liv- och pensionsförsäkringar i Norden. Nordea är en av mycket få europeiska banker med kreditbetyget AA- och bland de tio största fullservicebankerna i Europa mätt i börsvärde.

Till sina högsta prioriteringar hör att rekrytera, utveckla och behålla motiverade medarbetare. Nordea erbjuder många karriärmöjligheter, och ser rörlighet som en central faktor när det gäller att utvecklas och göra karriär.

Nordea har ledarskapsutbildningar för alla från blivande chefer till chefer på högsta nivå. De har även ett särskilt fokus på utvecklingen av nyutexaminerade akademiker. Alla nyanställda deltar i ett introduktionsprogram