Finance Manager Sweden till Spandex, Stockholm

Rekryterare
Spandex
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 31 augusti 2018
Stängs
den 10 oktober 2018
Kontakta
Peter Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till verksamheten i Sverige söker vi nu en Finance Manager som vill vara med och driva utvecklingen av bolaget i nära samarbete med VD. Verksamheten befinner sig i ett expansivt skede med en uttalad vilja att växa.

Om Spandex

Spandex är en internationellt ledande aktör inom print och grafiska lösningar. Spandex verksamhet i Sverige omsätter ca 250 MSEK och sysselsätter ca 70 medarbetare jämt fördelade mellan företagets anläggningar i Kista respektive Laholm. Spandex är en renodlad B2B aktör med starka digitala försäljningskanaler kombinerade med egen fältsäljstyrka. Spandex ägs av Chequers Capital.

Om tjänsten

Finance Manager Sweden / Ekonomichef säkerställer att Spandex verksamhet i Sverige drivs i enlighet med lokala regelverk och möter Spandex interna krav på räkenskaper, nyckeltal och finansiell information.

Det innebär konkret att ansvara för extern och intern rapportering, upprättande och uppföljning av relevanta KPI:er, genomförande av kassaflödesanalyser, drift av den löpande redovisningen inklusive reskontrahantering samt ansvar för externa kontakter med revisorer och myndigheter.

Rollen är strategisk till sin karaktär med en tydligt operationell vardag, något som är beskrivande för Spandex entreprenöriella kultur. Finance Manager har en stark ställning i ledningen av företaget och arbetar nära VD i att utveckla och förankra affärsplanen.

Finansorganisationen består av sju kvalificerade medarbetare som alla rapporterar till Finance Manager

Rollen rapporterar i matris både till VD i Sverige samt Spandex CFO i Bryssel. Visst utbyte och samarbete med Spandex internationella organisation, i framförallt Europa, förekommer.

Tjänstens placering är i Kista, norr om Stockholm. Frekvent resande till Spandex verksamhet i Laholm, Skåne, förekommer.

Profil vi söker

Vi söker dig som uppfyller de formella kraven samt beskrivningen nedan;

  • Gedigen kompetens inom ekonomistyrning och redovisning
  • God SAP-kompetens
  • Avancerade kunskaper i Excel
  • Erfarenhet av att upprätta månads- och kvartalsbokslut – gärna i internationell organisation
  • Goda kunskaper i lokala föreskrifter och redovisningsprinciper
  • Akademisk examen inom ekonomi/finans
  • Dokumenterad ledarerfarenhet
  • Förmåga att arbeta obehindrat i både tal och skrift på svenska och engelska
  • Meriterande med erfarenhet av rapportering i PE-bolag

Som person är du entreprenöriell och operativt intresserad. Uppdraget ställer höga krav på att du som Finance Manager engagerar dig i verksamheten och därmed utgör en naturlig del av ledarskapet i bolaget. Du är tydligt uppdragsfokuserad och är duktig på att kommunicera vilket gör att du kan utmana andra på ett positivt sätt. Du har en naturlig pondus och god initiativförmåga och har därför lätt för att skapa motivation och tydlighet kring mål och resultat.

Vi kan erbjuda dig en utmanande roll på ledningsnivå i den nordiska delen av ett framgångsrikt globalt företag där dina möjligheter att utvecklas är stora.

Frågor och ansökan

Rekryteringen genomförs i samarbete med Constatera. Om du har frågor kontakta gärna Partner/Rekryteringskonsult Peter Palmqvist, 070 570 82 82, peter.palmqvist@constatera.se. Ansök snarast genom att bifoga CV och ansökningsbrev* via länken nedan eller på www.constatera.se. Urval och möten sker löpande. Uppdraget är sökbart så länge det är publicerat.

*Svara gärna på följande två frågor i ditt ansökningsbrev; Varför är du intresserad av tjänsten och företaget? Vilka erfarenheter och egenskaper/förmågor som efterfrågas i annonstexten kan du tillföra?

Välkommen med din ansökan!

R&D Spandex är Nordens ledande leverantör inom grafiska lösningar. Företaget specialiserar sig på försäljning, distribution och service inom digitaltryck, skärning, fräsning, material och aluminiumbaserade skyltsystem.

Vi är ett House-of-Brands och representerar branschens ledande varumärken för grafiska lösningar.
Med lager och kontor i både Laholm och Stockholm servar vi ett stort antal kunder över hela landet, som är beroende av vårt breda produktutbud av lösningar, professionell rådgivning och service samt kundanpassade lösningar.

Läs mer på www.spandex.se

Liknande jobb

Liknande jobb