Junior Business Controller till spännande industrikoncern i Malmö!

Rekryterare
SJR
Plats
Malmö (Kommun), Skåne
Annonserat
den 31 augusti 2018
Stängs
den 30 september 2018
Kontakta
Tomas Vinnersten
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Junior Business Controller till spännande industrikoncern i Malmö!

Är du driven och målfokuserad som få andra i din omgivning. Har du en analytisk förmåga som sticker ut samtidigt som du har högt ställda karriärmål. Då kan denna möjlighet vara för dig. Till en av våra större kunder söker vi nu en driven junior controller som vill arbeta med operations controlling på global nivå. I rollen som är ny kommer du att ingå i det globala controllerteamet och vara placerad på huvudkontoret i Malmö.

För att lyckas i rollen och kunna bidra på rätt sätt behöver du inte mångårig erfarenhet utan kan vara relativt ny på arbetsmarknaden. Det är dock viktigt att du på ett eller annat sätt kunnat påvisa din analytiska förmåga och fallenhet för att målmedvetet driva igenom frågor i en komplex miljö.

Arbetsbeskrivning
Som Operations Controller kommer du att arbeta i en både utmanande och komplex internationell miljö med många stake holders och kontaktytor ute i världen. Du ska proaktivt driva förändring och bidra till långsiktig utveckling av affären. Du kommer att arbeta med att rapportera och analysera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer. Du kommer även att vara en viktig diskussionspartner till ansvarig för Group Operations Controlling.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Månadsvis rapportering av Operations
  • Budget och prognosarbete
  • Uppföljning och analys av lönsamhet och andra projekt inom Capex och fixed costs.
  • Månadsvisa likviditetsrapporter
  • Arbete med månadsvisa performance reviews
  • Projektarbete och uppföljning av projekt

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom och att du har minst 1 men gärna ett par års relevant erfarenhet där du fått chans att visa på din analytiska förmåga och målfokuserade sida. Du bör ha erfarenhet av någon form av arbete med budget, forecast, analys och rapporteringing och vara van vid att hantera och analysera stora datamängder med Excel eller Access. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av SAP.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling.  

Ansökan
I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval och vi ser gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller om processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Tomas Vinnersten på 0766-471614. Vi behandlar givetvis din ansökan konfidentiellt

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.

Liknande jobb

Liknande jobb