Sågverkschef SCA, Tunadals sågverk

Rekryterare
SCA
Plats
Sundsvall
Annonserat
den 4 september 2018
Stängs
den 23 september 2018
Kontakta
Jerry Larsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SCA

Är du en inspiratör, framtidsskapare och energispridare? Gillar du att skapa värde tillsammans med ditt team och får energi av att se människor att växa? Ser du alltid möjligheter till förbättring? Då är tjänsten sågverkschef på Tunadals sågverk kanske något för dig?

SCA Wood är en av Europas ledande leverantörer av träbaserade produkter med en årlig produktion på 2,1 miljoner kubikmeter. Produktsortimentet kompletteras med service och distributionslösningar till kunder inom träindustri och byggvaruhandel.

Din nästa utmaning
Sågverkschefens arbetsuppgifter är att tillsammans med sågverksledningen och medarbetarna på sågverket driva den fortsatta utvecklingen av Tunadals sågverk. Vi har en av Europas modernaste såglinjer och vi vill att du är med och bidrar till att nå nya höjder i en stark och framåtblickande organisation.

Som sågverkschef har du det övergripande ansvaret för verksamheten och dess resultat. Ditt fokus ligger på arbetsmiljö, produktivitet och kvalitet. Du leder arbetet i ledningsgruppen för sågverkets olika funktioner, rapporterar till Affärsområdeschef för SCA Wood och ingår i SCA Woods ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter:
- Arbeta kontinuerligt med hälsa och säkerhet
- Leda verksamheten genom ett coachande förhållningssätt
- Ansvara för strategiplanen och sågverkets resultat
- Coacha din medarbetare för att optimera deras prestation och utveckling
- Driva ständiga förbättringar för ökad prestation och lönsamhet
- Ansvara för affären och produktionen

Vem är du?
Vi söker dig som är driven, handlingskraftig och ansvarsfull. Som ledare är du kommunikativ och engagerad och har en drivkraft att nå uppsatta mål. Du är proaktiv, resultatinriktad och tillsammans med dina medarbetare arbetar ni fokuserat på ständiga förbättringar och säker arbetsmiljö.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller har motsvarande erfarenhet. Du har goda ledarerfarenheter och vi ser gärna att du har erfarenhet från sågverksbranschen och/eller annan tillverkningsindustri. Du är en lagspelare och i relationen med dina ledare och medarbetare skapar du förtroende, tillit och visar stor integritet. Som person är du kommunikativ, intresserad av människor och processer, organiserad och uthållig. I rollen som ledare strävar du efter att få medarbetare att växa och skapar god teamkänsla. Din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder ett arbete där varje dag är stimulerande, varierande och händelserikt. Du kommer jobba i ett team med engagerande kollegor. Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA och därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Vill du veta mer?
Ytterligare information om tjänsten lämnas av:
Jerry Larsson, Affärsområdeschef SCA Wood, jerry.larsson@sca.com, telefon 060-19 33 08

Fackliga kontaktpersoner:
Pehr Rönnqvist, Unionen, pehr.ronnqvist@sca.com, telefon 0911-767 55
Lars Wågström, lars.wagstrom@sca.com, telefon 060-19 39 82

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kommer att ske löpande, dock senast 23 September.

Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Skogsbolaget SCA hade 2016 ca 4 000 anställda och en försäljning på 15.4 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök www.sca.com.