Danske Bank

Jurist till Danske Bank

Rekryterare
Danske Bank
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 september 2018
Stängs
den 21 september 2018
Ref:
3851
Kontakta
Magnus Sjöcrona
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en driven jurist som vill bli en del av juristteamet på en av Sveriges snabbast växande banker? Vi söker någon som vill arbeta brett med regulatoriska frågor inom finansmarknaden, agera juridisk rådgivare till Danske Hypotek samt få möjlighet att arbeta tillsammans med vår Wealth Management enhet. Ta chansen att få ett spännande jobb i en internationellt orienterad arbetsmiljö med mycket eget ansvar, samarbetsvilliga kollegor, stimulerande och utmanande arbetsuppgifter, stor flexibilitet samt en informell samtalston.

Du kommer att vara en del av vårt team Legal Sweden med placering i Stockholm och huvudsakligen arbeta mot Danske Banks affärsområden Banking Sweden (Personal Banking och Business Banking), Corporates & Institutions (C&I) och Wealth Management (WM).

Legal Sweden fungerar som en integrerad del av affärsverksamheten och består idag av 16 engagerade jurister, som täcker bankens samtliga affärsområden och merparten av dess stabsfunktioner. Vi arbetar i en internationell miljö och du kommer att arbeta över nationsgränserna. Även om du är baserad i Stockholm kommer du att få nära kollegor i Norden, UK och Baltikum.

Partner och rådgivare till affärsverksamheten
Som en del av Legal Sweden blir du en medlem i ett mycket dynamiskt team, där du och dina kollegor har ett nära samarbete och fungerar som bollplank för varandra. Det täta samarbetet med dina juristkollegor och med kollegor inom den övriga organisationen ger dig goda möjligheter till både personlig och professionell utveckling.

Ditt professionella fokusområde kommer huvudsakligen att inkludera rådgivning och stöd till bankens verksamhetsområden avseende bl.a. financial crimes relaterade regelverk (särskilt AML,) MIFID II, IDD, GDPR och regelefterlevnadsfrågor. Du kommer vidare att arbeta med Danske Hypotek med en bred variation av regulatoriska frågor men även bolagsrätt.  Ditt arbete kan också kryddas med olika näringsrättsliga regleringar som banken är föremål för, samt obligationsfinansiering. Tillsammans med vår Wealth Management enhet kan du även erbjudas möjligheter att arbeta med främst investerar- och värdepappersrelaterad frågor.

Vad erbjuder vi?
Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare med drivet att utveckla sig själva och våra affärer. För dig som vill växa både personligt och professionellt ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Du kommer att samarbeta med kompetenta, prestigelösa och affärsinriktade juristkollegor och andra kollegor inom Danske Banks affärsverksamhet, i en miljö med allsidiga och utmanande karriärmöjligheter.

Vem är du?
Vi ser att du är initiativrik, självgående med hög integritet och ett starkt eget driv. Viktigast av allt är dock att du är en prestigelös person med en positiv attityd, då vi framförallt är intresserade av lagspelare som passar in i vårt öppna och starka team där vi alltid hjälper varandra och utvecklas genom att dela kunskap. Då vi har ett nära och gott samarbete med affärssidan är det även av vikt att du har en god förståelse och ett genuint intresse för affärerna samt förmåga att samarbeta och kommunicera väl med icke-jurister.

Vi söker en kompetent jurist och utpräglad lagspelare med minst fem års erfarenhet från advokatbyrå, arbete som internjurist på bank eller Finansinspektionen. Du har gedigen erfarenhet av frågor som avser regleringen på finansmarknaden och är van vid att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du har med fördel erfarenhet inom värdepappersrätt och/eller bolagsrätt.

Är du intresserad?
Om du vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Magnus Sjöcrona, Head of Legal Sweden, på 0767-216092 eller Eva Sundling, Senior Legal Counsel på 0767-21 42 14.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och avstår därför gärna från säljsamtal.
Skicka ansökan och CV senast 2018-09-21.
 

 

Danske Bank är en nordisk bank med starka lokala rötter och broar till resten av världen. I över 145 år har vi hjälpt människor och företag i Norden att förverkliga sina ambitioner. Danske Bank har över 19 000 anställda i 16 länder runt om i världen som betjänar våra 3,4 miljoner privata kunder, företagskunder och institutionella kunder. Utöver banktjänster erbjuder vi även livförsäkringar och pensionstjänster, hypotekslån, förmögenhetsförvaltning, fastighets- och leasingtjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb