"Mångfaldsinspiratör" till Scouterna

Rekryterare
Scouterna
Plats
Hägersten, Stockholm
Annonserat
den 4 september 2018
Stängs
den 18 september 2018
Ref:
SE-13256
Kontakta
Mats Wärnling

”En utmaning för dig som vill arbeta med och samordna olika projekt kring mångfald och ungdomsfrågor för att göra Scouterna till en organisation för alla”

En möjlighet att få arbeta som ambassadör och projektledare kring mångfalds- och ungdomsfrågor för att få fler ungdomar engagerade i Scouterna tillsammans med engagerade kollegor och medlemmar.

Position

Vi söker dig som brinner för att göra skillnad och som vill arbeta som ambassadör och projektledare inom vårt team som driver Scouternas mångfaldsarbete. Du utmanas av möjligheten att få utveckla en folkrörelse för ungdomar genom att med ditt arbete bidra till att starta och stötta ny verksamhet. Du inspireras av att få fler till att tänka nytt, såväl bland anställda som ideella medarbetare.

Din utmaning som mångfalds ambassadör blir att arbeta med olika projekt inom vårt team som driver Scouternas mångfaldsarbete med syfte att öppna upp rörelsen för fler och starta och stötta verksamheten inom nya områden. Du får arbeta kontinuerligt med att inspirera fler till att tänka nytt, såväl bland anställda som inom scouternas ideella struktur. I tjänsten ingår även kompetensutveckling och inspiration för kollegor och olika arbetsgrupper.

Som mångfalds ambassadör och projektledare driver du också vårt tillgänglighetsarbete och rapporterar mot bidragsgivare, styrgrupp och biträdande generalsekreterare. Du är motorn i projekt som syftar till att öka antalet medlemmar bland grupper som idag är underrepresenterade inom Scouterna och samverkar med ansvariga inom utbildning, program, arrangemang, regionala kontor etc.

En mycket viktig del inom tjänsten är att vara ute på fältet och skapa relationer både inom och utom scoutrörelsen och påverka olika målgrupper för att skapa kunskap och intresse för Scouterna och alla de fantastiska möjligheter som vi kan erbjuda dagens ungdomar.

I din tjänst kommer också att ligga ett visst ansvar för samordning av olika projekt inom mångfaldsområdet.

Du har praktisk erfarenhet av mångfaldsarbete och att leda olika typer av projekt. Du har också erfarenhet från att driva förändringsprocesser och att arbeta inom den ideella sektorn eller liknande. Har du också utbildar- och/eller föreläsarerfarenhet är det starkt meriterande samt även någon form av eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller liknande. Tidigare arbetserfarenhet från opinionsbildning och föreningsutveckling är också starkt meriterande. Du bor inom pendlingsavstånd från Stockholm och har även möjlighet att resa en viss del av din arbetsid. 

Du som person är målinriktad med ett stort driv och engagemang som tar ansvar för dig själv, uppdraget, resultatet och projektgruppen. Vi ser gärna att du är strukturerad, kreativ, analytisk och trivs med att arbeta självständigt inom ramen för gemensamt uppsatta mål. Vidare delar du Scouternas värderingar, är bra på att tala inför grupp samt är en social person som har förmåga att nätverka och kommunicera med olika typer av målgrupper.

Vi erbjuder en arbetsplats med stora möjligheter att utvecklas. Arbetsgivaren är Scouterna, placeringsort i Hägersten/Stockholm och anställningsform är fast, tillsvidareanställning. Vi har målstyrd arbetstid, delvis förlagd till kvällar och helger. Scouterna omfattas av kollektivavtal mellan IDEA och Unionen. Vi eftersträvar mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Låter det som en intressant utmaning? Välkommen med ditt CV och personliga brev snarast, dock senast den 18 september via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13256). Vid frågor kontakta ansvarig konsult på Mercuri Urval Mats Wärnling på 0709-85 63 63. Om företaget

Scouterna är en internationell, värdebaserad folkrörelse med över 65 miljoner medlemmar som bygger på ideellt engagemang. I Sverige är vi över 70 000 medlemmar och fler än 1 100 scoutkårer från norr till söder. Vi har också ett 60-tal anställda som arbetar på vårt svenska huvudkontor i Stockholm samt på fyra regionkontor. Vårt uppdrag som Scouter är att ”ge barn och unga från alla delar av samhället möjlighet att utvecklas till sin fulla potential, i en trygg miljö där alla får vara sig själva”. Vi har som mål att år 2025 ska våra medlemmar spegla befolkningen så som den ser ut. Sedan ett par år tillbaka driver vi därför flera större projekt som syftar till att utveckla rörelsen och starta ny verksamhet med och för målgrupper där vi idag inte är så starka. Som ett led i detta har vi behov av att rekrytera in en mångfaldsinspiratör som ska arbeta med projekt som syftar till att bredda medlemsunderlaget och bidra till att målsättningen, att Scouterna blir en organisation för alla barn och ungdomar år 2025, blir verklighet. För mer information se www.scouterna.se

Liknande jobb

Liknande jobb