VD till Destination Jönköping

Plats
Jönköping (Kommun)
Annonserat
den 5 september 2018
Stängs
den 21 september 2018
Ref:
VD Destination Jönköping
Kontakta
Anders Stegersjö
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 138 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.

Destination Jönköping AB grundades 2014 då man inom kommunen såg ett behov av att samordna verksamheterna inom turism, möten/event och konsertverksamhet. Exempel på events som genomförts är EM i Mountainbike våren 2016, Ironman 70.3, Jönköping Marathon, Rapha 12 Hills, EM i Barefoot, Kanot SM m fl. DreamHack är ett annat regelbundet återkommande evenemang, som har upp till 55.000 besökare och känt över hela världen. 

Nuvarande VD för bolaget har framgångsrikt etablerat verksamheten och vi söker nu dig som med entusiasm vill fortsätta driva arbetet vidare som:

VD

Som VD arbetar du på uppdrag av bolagets styrelse och ska leda Destination Jönköping i att ytterligare stärka Jönköpings kommun som destinationsvarumärke och besöksmål. I ansvaret ingår att säkra och utöva ett gott ledarskap i bolaget, att utveckla verksamheterna inom respektive affärsområde samt att ytterligare utveckla relationerna med omvärlden, både internationellt, regionalt och lokalt. Bolaget förväntas ligga i framkant både i sitt sätt att arbeta med trender inom näringen och i användandet av nya tekniker.

För att framgångsrikt kunna driva Destination Jönköping vidare tror vi att du har relevant akademisk utbildning eller arbetslivserfarenhet som uppdragsgivaren värderar likvärdig.

Du har förmågan att förstå och navigera i en politiskt styrd verksamhet och du är en erfaren ledare som aktivt kan leda ett förändrings- och utvecklingsarbete. Vi ser det som självklart att du är omvärlds- och samhällsintresserad och att du som en modern ledare har erfarenhet av digitala strategier.

Som person förväntar vi oss att du är prestigelös med en väl utvecklad förmåga att samverka både internt och externt. Du är innovativ och du har förmågan att omsätta kreativitet i planer och aktiviteter. Vi förutsätter att du är starkt utvecklingsorienterad samt att du med engagemang utövar ett entusiasmerande ledarskap.

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta Anders Stegersjö 0704-280265 eller Pernilla Dehlin 0761-199309 på Management Partners som vi samarbetar med i denna rekrytering. Din ansökan eller intresseanmälan sänder du, senast 2018-09-21, till pernilla.dehlin@managementpartners.se märkt ”VD Destination Jönköping”. 

ManagementPartners.se
Dockplatsen 1, 211 19 Malmö
Klarabergsviadukten 63, United Spaces, 111 64 Stockholm 
0708-200809