Systemförvaltare till Middle Office

Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 september 2018
Stängs
den 23 september 2018
Ref:
2018-00803
Kontakta
Lina Jacobson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SOM SYSTEMFÖRVALTARE på avdelningen för marknader är du en av två kollegor med ansvar för de systemlösningar som används inom ramen för tillgångsförvaltningen.

Tillsammans med avdelningens analytiker och tillgångsförvaltare skapar du effektiva och anpassade systemlösningar för förvaltningen av guld- och valutareserven och de penningpolitiska transaktionerna. Du har en ledande roll i den förvaltningsorganisation som ansvarar för att planera systemverksamheten utifrån Riksbankens behov och mål. Du arbetar till stor del med portföljsystemet SimCorp Dimension, men är också delaktig i underhåll och implementering av andra tekniska lösningar och system som t ex databaser, SQL/VBA, SAS Analytics och Risk Manager. Du har ett löpande och nära samarbete med systemanvändarna och en supporterande roll gentemot dessa. Rollen förutsätter även kontakt med bl.a. systemleverantörer och IT.

Som systemförvaltare leder och deltar du också i projekt, t ex vid systemuppgraderingar, utveckling eller implementering av ny funktionalitet. Bland uppgifterna ingår bland annat kravställning och testledning. I rollen skaffar du dig god kunskap om Riksbankens verksamhet och du är mån om att tillsammans med användarna hitta systemlösningar som passar och utvecklar verksamheten.

VI SÖKER DIG SOM har ett genuint intresse för systemlösningar inom kapitalförvaltning. Du har högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi, systemvetenskap eller matematik, erfarenhet av arbete i SimCorp Dimension eller liknande system och god förståelse för finansiella instrument på räntemarknaden. Du har också erfarenhet av att leda projekt. Vi ser det som meriterande om du har arbetat som systemförvaltare av SimCorp Dimension eller liknande system och har kunskap om tekniska lösningar (t ex. databaser/SQL/VBA).

SOM PERSON är du initiativtagande, serviceinriktad och analytisk. Du är bra på och trivs med att samarbeta med andra, har hög integritet och kan arbeta självständigt. Arbetet ställer höga krav på dokumentation och spårbarhet varför det är viktigt att du är noggrann och trivs med ett strukturerat arbetssätt.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV, personligt brev och relevanta intyg och betyg senast den 23 september. Eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras. Om du har frågor är du välkommen att ringa tf enhetschef Lina Jacobson på telefon 08-787 07 87. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Middle Office är en av fem enheter inom avdelningen för marknader och ansvarar för löpande uppföljning och analys av finansiella risker och kapitalförvaltningens avkastning. Inom Middle Office ligger också ansvaret för systemförvaltning av systemen SimCorp Dimension och Risk Manager. Enheten består av sju medarbetare, varav två systemförvaltare.

Avdelningen för marknader svarar för Riksbankens aktiviteter på de finansiella marknaderna, genom förvaltning av Riksbankens guld- och valutareserv samt implementering av de penning- och valutapolitiska besluten. Avdelningen ansvarar också för den löpande marknadsbevakningen samt samordning av frågor kring Riksbankens balansräkning. Avdelningen har ett fyrtiotal medarbetare. 

Liknande jobb

Liknande jobb