Chef till Statens internbank

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 6 september 2018
Stängs
den 19 september 2018
Ref:
2019/889
Kontakta
Hans Lindblad
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du utveckla och ansvara för framtidens statliga betalningsmodell som kommer kräva effektivare och säkrare betalningar?

Som chef för avdelningen Statens internbank ansvarar du för att förvalta och utveckla den statliga betalningsmodellen som omfattar regelverk, avtal, kontostrukturer och system som stöder myndigheternas betalningar av bland annat statliga löner, pensioner, bidrag och studiemedel. I rollen ligger även att ansvara för projektet framtidens betalningsmodell. Statens samlade betalningar uppgår under ett år till en storleksordning om 1,5 gånger svensk BNP och är en central del av den finansiella infrastrukturen.

Om tjänsten
Avdelningen består av tio personer. I uppdraget ingår att upphandla och förvalta ramavtal för kort- och betalningstjänster, lämna föreskrifter till betalningsförordningen, informera och hålla utbildningar, genomföra riskanalyser och besvara remisser. Avdelningen genomför utredningar och analyser för att utveckla verksamhetsområdet och handlägger ärenden, förvaltar system och samarbetar aktivt med andra myndigheter och banker i den löpande verksamheten.

Som avdelningschef för Statens internbank är du beredningsansvarig inom avdelningens ansvarsområden och rapporterar till riksgäldsdirektören och ingår i Riksgäldens ledningsgrupp. Du stöder ledningsgruppens gemensamma uppdrag genom att tillföra såväl perspektiv från avdelningens ansvarsområden som andra aspekter som kan spela in i beslutsprocessen.

Du skapar goda förutsättningar inom egna avdelningen för ett målorienterat arbete och ett förtroendefullt klimat som bidrar till ett högt engagemang. Du har ett övergripande ansvar för utvecklingen av framtidens betalningar och projektet som ska skapa framtidens betalningsmodell i staten. Projektet ställer höga krav på din förmåga att leda, styra och samverka med övriga berörda kontaktytor – internt och externt.

Vi söker dig med en högre akademisk examen inom ekonomi, statsvetenskap, juridik eller motsvarande som vi bedömmer likvärdigt. Du har flera års erfarenhet av liknande tjänster som inkluderat chefs-/ledarbefattningar med erfarenhet av strategiskt ledningsarbete. Du har erfarenhet av frågor som rör finansiell infrastruktur.

Meriterande är erfarenhet av delar såväl som hela det finansiella systemet för att proaktivt möta framtidens utmaningar.

Du är en person som är mån om att omvärldsbevaka och upprätthålla nätverk inom området; inte minst med fokus på digitalisering och framtidens betalningssystem. Erfarenhet från myndighetsstyrning och finansiering är en merit.

Som person är du tydlig i ditt ledarskap och i din kommunikation. Du planerar, strukturerar, prioriterar och organiserar ditt och andras arbete på ett effektivt sätt. Du har en väl utvecklad förmåga att se helheten, främja samarbete samt att kunna fatta beslut. Arbetet på Riksgälden förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi kommer att lägga stor vikt vid pålitlighet och lämplighet till tjänsten samt dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta riksgäldsdirektör Hans Lindblad 08-613 46 51, hans.lindblad@riksgalden.se

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket kräver godkänd säkerhetsprövning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 19 september 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Ange referens 2018/889.

Riksgälden erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Vi spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor med cirka 180 medarbetare finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara

Liknande jobb

Liknande jobb