VD till Svenska Träskyddsföreningen

Rekryterare
Constatera
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 6 september 2018
Stängs
den 30 september 2018
Kontakta
Lotta Belfrage Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Svenska Träskyddsföreningen är branschföreningen för de företag som vidareförädlar sågade trävaror, stolpar och slipers för användning utomhus i krävande situationer. Föreningen jobbar med intressebevakning gentemot svenska myndigheter och EU, marknadskommunikation och finansiering av FoU-insatser. 

Läs gärna mer på www.traskydd.com och www.byggaute.nu

Bidra till ökad användning av svenskt närproducerat och kvalitetsimpregnerat virke

Efter drygt 11 år i rollen som VD för Svenska Träskyddsföreningen går nuvarande VD, Mikael Westin, i pension sommaren 2019. Vi söker därför en ny VD att tillträda under våren 2019 med placering vid föreningens kansli i centrala Stockholm.

Om rollen
Som VD har du en central uppgift i att skapa relationer med politiker och tjänstemän inom samhällsbyggnadssektorn och att driva en modern marknadskommunikation i både traditionella och sociala medier. VD ska driva en saklig opinion kring fördelarna med att nyttja tryckimpregnerat virke, inte minst vid byggandet av offentliga miljöer. Stort fokus ligger på nordiskt samarbete inom NTR, Nordiska Träskyddsrådet, som ansvarar för branschens kvalitets- och kontrollfunktion. Utveckling av relationer med universitet och högskola är viktiga för att fånga upp framtida möjligheter inom t ex träteknik, konstruktion och miljö.

Vi erbjuder en attraktiv, utvecklande och flexibel VD-roll i en stabil branschorganisation som tydligt och starkt bidrar till utvecklingen inom svensk träimpregnering – till nytta för näringsliv, miljö och samhälle. Resor nationellt och internationellt ingår i tjänsten. I rollen ingår budgetansvar men inget personalansvar.

Vi söker
Det här är en VD-roll för dig som vill utveckla svensk trävaruindustri och därmed gröna och hållbara näringar. Vi söker dig som har gedigen träkunskap, har erfarenhet av lobbying- och påverkansarbete och är van vid internationella och byråkratiska sammanhang. Du är van att samarbeta med forskare och har ett intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor. Du har förmåga att vara entreprenöriell i en byråkratisk miljö.

Som person kan du beskrivas som en professionell, samarbetsinriktad, diplomatisk, flexibel, driven och strukturerad estradör. Du har ett prestigelöst och anpassningsbart sätt i kontakt med personer i olika roller, miljöer och kulturer. Du vill fokusera på att skapa gynnsamma affärsförhållanden för medlemmarna. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska. Du har möjlighet och intresse att resa i tjänsten. Du är bosatt i Stockholmsområdet.

Frågor och ansökan
I den här rekryteringen har Svenska Träskyddsföreningen valt att samarbeta med Constatera Search & Interim. Vid frågor kontakta gärna rekryteringskonsulterna Lotta Belfrage Palmqvist, 0722-522 373 eller Peter Palmqvist, 0705-708 282. Ansök senast 30/9 2018 genom att skicka in CV och ansökningsbrev via www.constatera.se eller maila direkt till lotta.belfrage-palmqvist@constatera.se. Urval och intervjuer sker löpande.


Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb