Jurist till Finansinspektionen

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 10 september 2018
Stängs
den 1 oktober 2018
Ref:
1091
Kontakta
Emelie Lanner Sandberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du som jurist vara med och göra skillnad?

Som jurist på Finansinspektionen (FI) arbetar du främst med tillståndsprövningar och ärendehandläggning, men också med sanktionsprövningar samt med framtagande och implementering av nya regler och föreskrifter. Du är även ett stöd till FI:s tillsynsenheter i aktuella legala frågor.

Arbetet ger stor möjlighet för dig som jurist att få specialistkompetens inom ett rättsligt område under FI:s tillsyn. Tjänsten innebär tätt samarbete internt och du kan även komma att ha kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har en jur. kand eller annan juridisk examen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med regler om finansiell verksamhet samt att du har kunskap inom något av de rättsliga områden som går under FI:s tillsyn. Erfarenhet av framtagande av aktuella regelverk samt erfarenhet från relevant myndighet är meriterande.

Som person är du analytisk, självgående, strukturerad och initiativtagande. Du bidrar med gott samarbete och är tydlig i din kommunikation. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta HR-specialist Emelie Lanner Sandberg, 08-408 984 19.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 1 oktober 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb