Kunskapsområdesansvarig Skola

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 10 september 2018
Stängs
den 30 september 2018
Ref:
SE-13073
Kontakta
Christian Nyhlén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kreativ entreprenöriell ledare med fokus på kvalitet, utveckling och samverkan

Som ansvarig för Fryshusets Kunskapsområde Skola (KOA) har du det operativa huvudmannaansvaret för Fryshusets hela skol- och utbildningsverksamhet. Du verkar för skolverksamhetens utveckling och växande.

Position
Delar du Fryshusets övertygelse om att uppmuntran, förtroende, ansvar och kunskap bygger självkänsla och lyfter fram människors inre kraft? Brinner du för att förbättra ungas livssituation? Vill du bidra till att leda Fryshuset in i framtiden? I så fall kan detta vara en tjänst för dig!

Med målet att växa med bibehållen värdegrund och kvalitet, bygger Fryshuset en organisation där olika kunskapsområden har uppdraget att i partnerskap med lokala verksamheter runt om i landet och utanför, verka för att fler unga kan ta del av Fryshusets olika verksamheter. Vårt arbetssätt innebär att vi samarbetar över gränser - oavsett plats, verksamhet eller position – och att vi delar erfarenheter, kunskap och kompetenser.

Fryshusets skolverksamhet
Det speciella med Fryshusets skolverksamhet är möjligheten att kombinera studier med ett särskilt intresse. Här finns glädje och energi. Det kan vara basket, dans, teater, bild, skrivande eller någon annan passion som ingår i skolschemat. Helhetsperspektivet på ungdomars möjligheter och utmaningar är också viktigt för oss. Därför ingår vår skol- och utbildningsverksamhet som del i ett vidare sammanhang.

Fryshusets skolverksamhet, idag förlagd i Hammarbysjöstad och Husby, består av grundskolor, gymnasieskola, folkhögskola och en yrkesskola för dans med totalt ca 1400 elever. Varje skola leds av en rektor. Folkhögskolan har även verksamhet på andra platser i landet. Vår avsikt är att växa och driva skolor på fler platser.

Ditt spännande uppdrag
Som ansvarig för Fryshusets Kunskapsområde Skola (KOA) har du det operativa huvudmannaansvaret för Fryshusets hela skol- och utbildningsverksamhet. Det yttersta ansvaret ligger hos VD. Du verkar för skolverksamhetens utveckling och växande.

Du har också en stödjande och samordnande funktion inom det lokala verksamhetsområdet i Stockholm och Husby. Du samverkar med rektorerna och platscheferna samt med verksamhetschefer inom andra verksamhetsområden på Fryshuset.

För att kunskapsområdet Skola skall utvecklas, växa och kvalitetssäkras har du som kunskapsområdesansvarig, i samverkan med rektorerna, ansvar för:

 • Helhetsperspektiv, övergripande kvalitetsansvar och långsiktighet.

 • Att på olika sätt internt och externt fånga upp och verka för kunskapsutveckling inom området.

 • Driva och ansvara för Fryshusets ansökningar för att etablera nya skolor.

 • KO Skola samverkar mellan Fryshusets olika geografiska platser.

 • Samverkan med andra kunskapsområden och verksamheter inom Fryshuset.

 • Omvärldsbevakning, analys och samverkan med externa samarbetspartner.

 • Att på olika sätt dela, uppdatera och sprida erfarenheter, idéer och kunskaper i olika interna och externa forum.

 • Att aktivt ta del av och bidra i Fryshusets Akademi – en digital plattform där vi samlar, sprider och utvecklar kunskap.

 • Opinionsbildning på skolområdet i samhället, genom t ex kontakt med politiker och civilsamhälle.

 • Att skapa ekonomiska resurser och arbeta för olika former av finansiering.

 • Deltar vid rekrytering av rektorer till verksamheter på olika platser.

I uppdraget för skolverksamheten i Stockholm och Husby har du, i samverkan med rektorerna, ansvar för övergripande samordning, utveckling, ekonomi och arbetsmiljö inom verksamhetsområdet. Du ingår i platsens ledningsgrupp och fungerar som kontaktpunkt i frågor som rör verksamhetsområdet.

Din bakgrund
Du har en gedigen erfarenhet av skol- och samhällsfrågor, framförallt med fokus på de styrstrukturer som omgärdar skolverksamheter generellt i kombination med kvalitetsfrågor och verksamhetsutveckling. Detta innebär bl.a. att du har arbetat med såväl analys, uppföljning och processutveckling som projektledning och samverkan både internt och externt. Du är väl förtrogen med de ekonomiska frågor som finns i skolsektorn och får gärna ha med dig erfarenheter av att etablera nya skolor.

Du har arbetat med både operativa och strategiskt övergripande frågor inom skolsektorn, gärna i en ledande befattning.

Dina personliga förmågor
Du är nyfiken och kreativ person som självständigt och i samverkan med partners kommer att ansvara för att driva, växa in i och utveckla uppdraget. Du är en mångsidig person med förmåga att anpassa din insats och förhållningssätt beroende på situation. Du är modig, empatisk och har god samarbetsförmåga. Ditt engagemang i och förståelse för ungas perspektiv och vardag är en viktig framgångsfaktor liksom att du arbetar utifrån Fryshusets värdegrund och vision ”Vi gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen”.

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2018-09-30

Tillträde: Snarast

Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning på hel eller deltid, med 6 månaders provanställning

Tjänsten omfattas av kollektivavtal mellan Idea och Lärarnas Riksförbund, Lärarförbundet, Kommunal och Vision

Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-13073). Frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av Christian Nyhlén, konsult på Mercuri Urval, telefon; 0733-66 75 76  eller Eva Bergström, HR Fryshuset, tel 073-950 24 50

Om företaget
FRYSHUSET är en icke vinstdrivande stiftelse som skapar positiva inkluderande sammanhang där unga får möjlighet att utvecklas, oavsett bakgrund. Fryshuset har funnits sedan 1984 och har idag verksamhet på flera orter i Stockholm, samt i Göteborg, Malmö, Kalmar län, Borlänge och i Danmark. Vi är runt 600 anställda och omsätter cirka 300 miljoner kronor.