Area Sales Manager till Tranter International AB

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 september 2018
Stängs
den 8 oktober 2018
Ref:
SE-13128
Kontakta
Adam Bergström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Med försäljningsansvar för Sverige och till viss del Finland

Vi söker dig som lockas av möjligheten att få vara med och utveckla Tranters affär på den svenska marknaden och som genom ett proaktivt säljarbete drivs av att öka intresset för deras tekniska lösningar och tjänster.

Position

Som Area Sales Manager är det ditt ansvar att med en gedigen kunskap och förståelse för kundens utmaningar att säkra och utöka Tranters marknadsandelar. Positionen innebär ett regionsansvar inom Sverige och till viss del nyckelkundsansvar i Finland. Du är djupt involverad i dagliga säljaktiviteter vilka exempelvis inkluderar:

  • Etablera en strategisk säljplan och budget för regionen
  • Dimensionera kundspecifika värmeväxlare
  • Skriva offerter och göra prisberäkningar
  • Granska avtalsvillkor, följa upp offerter, och stänga affärer
  • Aktivt användande av CRM system
  • Coacha och stödja agenter och distributörer att uppnå sina mål, positionen innebär dock inget direkt personalansvar

Som Area Sales Manager besöker du kunder för att följa upp projekt och offerter samt för att presentera bolaget. Andra uppgifter inkluderar applikationutveckling, säljkanalutveckling, prospektering, att representera Tranter vid mässor samt utveckla marknadsföringsmaterial. Koncernspråket är engelska och positionen innebär resande inom Sverige och till viss del inom Finland.

Som person ser vi att du är initiativtagande i ditt arbete och driver försäljningsprocesserna framåt med engagemang och stort intresse för kundernas vardag. Du har ett genuint teknisk intresse och en god förståelse för tekniska lösningar.

Din bakgrund innefattar ca. 5-10 år av framgångsrik teknisk försäljning eller affärsutveckling. Vi tror att du har en akademisk examen eller motsvarande teknisk utbildning i grunden. Du pratar och skriver engelska flytande och om du även behärskar Finska ser vi det som starkt meriterande.

Du rapporterar till Försäljningschefen för Norden & Baltikum som sitter i Stockholm.

Om detta låter intressant så skickar du din ansökan till vår samarbetspartner i denna rekrytering, Mercuri Urval via www.mercuriurval.se (ref. nr: SE-13128) snarast, dock senast den 8:e oktober. Eventuella frågor besvaras av Adam Bergström, Mercuri Urval adam.bergstrom@mercuriurval.com

Om företaget
Tranter International AB, är en av världens ledande leverantörer av plattvärmeväxlare. Deras produkter används då man på ett effektivt sätt vill överföra värme från ett medium till ett annat. Användningsområden finns främst inom industri, marin, kyla samt VVS och fjärrvärme- och fjärrkylaproduktion. Den svenska tillverkningen startade 1974 under namnet ReHeat. Idag är Tranter ett globalt bolag med känslan av ett lokalt företag. Tranter tillhandahåller specialister med erfarenhet av alla typer av applikationer och ett heltäckande serviceutbud genom deras lokala servicenät. Tranter sysselsätter globalt ca 650 personer och finns i mer än 50 länder. Deras världsomspännande organisation arbetar nära kunderna och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Huvudkontoret för Europa ligger i Vänersborg och marknad/försäljning är placerad i Stockholm. För mer information om företaget besök www.tranter.com

Liknande jobb

Liknande jobb